88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קובה - גם בפסח

 

זה לא סוד שאצלי אוהבים קובה, הילדים מוכנים לאכול כל השבוע קובה וכבר הם דואגים מה יהיה להם לאכול בפסח. הבטחתי להם שהקובה לא יחסר להם, ולא רק, אלא שיהיו להם שני סוגים של קובה.

הסוג הראשון שאני מעלה כאן, כופתאות ממולאות בשר. הרגע סיימתי להכין ושלחתי להקפאה. בערב חג, אבשל את המרק ואכניס לתוכו את הכופתאות.

הכופתאות האלה עשויים מקמח מצה וממולאים בשר.

בואו נתחיל.

מצרכים למילוי הקובה ואופן הכנה

1/2 קילו בשר טחון

4 כפות שמן קנולה

2 בצלים

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור 

1/2 חבילה סלרי קצוץ דק

לטגן את הבצל, כשמזהיב, להוסיף את הבשר, לפורר ולטגן עד לספיגת כל הנוזלים, להוסיף את הסלרי, להמשיך לבשל עד לקבלת מילוי יבש, להוסיף מלח, פפריקה, פלפל, לערבב, להניח לתערובת להתקרר.

מצרכים לבצק הקובה ואופן הכנה:

400 גרם קמח מצות

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק מאוד

1/2 כוס שמן אפשר שמן זית או שמן רגיל - אני שמה קנולה

5 ביצים מופרדות

2 כוסות מים  

שמים בקערה גדולה ורחבה: קמח מצות, מלח, פלפל, פטרוזיה, שמן ו-5 חלמונים ומערבבים, מוסיפים את המים לאט לאט תוך כדי ערבוב הבצק.

הבצק צריך להיות רטוב למדי, אך נוח לעיבוד.

              

להקציף חלבונים, להוסיף לתערובת ולערבב לתוך הבצק עד שהקצף נבלע בתוך הבצק. אם הבצק דביק מידי להוסיף טיפה של קמח.

  

ככה נראה הבצק לאחר הוספת קצף החלבונים.

בשלב זה הבצק צריך להיות טוב ולח ואפשרי לעבודה. להרטיב את הידיים וליצור כדור קטן, אם נהיה כדור בלי בעיות, הבצק מוכן. לכסות הבצק להכניס למקרר לחצי שעה.

לאחר חצי שעה, להוציא את הבצק, לחלק לכדורים לא גדולים, כי הם מתנפחים בבישול

מהכמות הזו יוצאים 50 כופתאות, תלוי בגודל

 

לעשות גומה, למלא במילוי וליצור כופתאות בכל צורה שרוצים, לעבוד עם ידיים רטובות

 

 

לסדר את הכופתאות במגש שעליו מונח ניילון למניעת הדבקה. בשלב זה אפשר גם להקפיא.  

להכין מרק עוף עם ירקות שורש, להכניס את הכופתאות, לא בבת אחת, כל פעם קצת ולבשל בערך חצי שעה, כשהם מוכנים, הם צפים.

את הכופתאות האלה אפשר גם לטגן.

זהו, בתיאבון וחג שמח

 תודה לכל מי שביקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 אם אהבתם, אשמח אם גם תקליקו לייק  בפייסבוק  או ללחוץ על ה- hit it 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

59 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת