00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לשון כבושה

 

מתכון חגיגי זה, עולה בביתי, על שולחן החג מזה שנים רבות, ומיועד למי שאוהב לשון כבושה,  בטעם חמוץ מתוק ופיקנטי.

האחרים יאמצו את המתכון ללא כבישה המופיע בסוף הרשומה.

סוגי בשר המתאימים לכבישה:

בקר: חזה, זרוע , כתף, לשון, עגל

 הודו,

עוף,

זמן כבישה לבקר עד שבועיים (8-10 ימים), בתוך המקרר.

עוף והודו זמן כבישה 4 ימים בתוך המקרר

חומרי כבישה ל 1 ק"ג בשר:

1 ק"ג בשר מכל סוג שהוא.

40 גר' מלח גס,

4 גר' סליטרה או סלפטר (משיגים בבית מרקחת)

3/4 כפית סוכר

2-3 עלי דפנה,

4- שישי שום

10גרעיני פילפל שחור שלמים.

3 ניצני ציפורן:

אופן הכנה:

לכתוש גס את שיני השום, (מעיכה בעזרת תחתית כוס, או מכה),לערבב עם שאר החומרים בקערה,

למרוח את הבשר היטב מכל הצדדים.

להניח את הבשר המתובל בכלי  עמוק - פיירקס או נירוסטה .

להניח על הבשר צלחת כבדה ועליה משקולת,, או  למי שאין, קופסת שימורים עטופה בשקית ניילון  סגורה בקשר.

לשמור מכוסה במקרר ולהפוך מידי יום. אין להקפיא משך זמן הכבישה.

בתום ימי הכבישה, מכניסים את הבשר לסיר עמוק, עם תבליני הכבישה, מרתיחים רבע שעה, ושופכים את המים (המלוחים מאוד) מהכבישה. 

מוסיפים לבשר ולתבליני הכבישה שבסיר מים חדשים, מרתיחים ומבשלים שעתיים וחצי, 

(בסיר לחץ הזמן מתקצר בחצי).

שוטפים  היטב את הלשון תחת מים זורמים.

בעזרת סכין  חדה, מקלפים את העור הלבן המצפה את הלשון, והוא אמור להתקלף ממש בקלות, גם בידים.. להיעזר בסכין רק לפי הצורך. מצננים את הלשון.

 לאחר הצינון פורסים  על קרש חיתוך, לפרוסות דקות.

חומרים לרוטב חמוץ מתוק:

2 כפות שמן,

1 בצל בינוני,

1 שן שום,

 3 כפות רסק עגבניות,

100 גר' צימוקים,

21/2 כוסות מים

 2 כפות דבש,

2 כפות מיץ לימון טרי,

2 כפיות אבקת מרק בצל,

 1/4 כפית פילפל שחור

הכנת רוטב צימוקים חמוץ מתוק: (מבוסס על המתכון של רות סירקיס -  מהספר מהמטבח בהנאה)

בסיר שטוח מחממים  את השמן, מטגנים קוביות בצל ושום עד לריכוך, מוסיפים רסק עגבניות ושאר חומרי הרוטב, מבשלים יחד 10 דקות, , משפרים טעם לפי הצורך, לאיזון טעמים בין חמוץ, מתוק ופיקנטי.

מבשלים את פרוסות הלשון ברוטב כ- 20-30 דקות על אש קטנה, לספיגת טעמים.

 

******

הערה:אם מכינים את הלשון ללא כבישה,  יש לתבלה בהרבה שום, פילפל שחור, פלפל אנגלי, מלח ועלי דפנה, לעטוף היטב, ולשמור כמה ((4) ימים במקרר מכוסה.

למי הבישול יש להוסיף ירקות תיבול כמו גזר, פטרוזיליה, סלרי שורש, בצל, מלח, פילפל , עלי דפנה וגרגרים שלמים של פילפל אנגלי.

 

                                                   

 חג פסח אביבי ושמח לכל בית ישראל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת