2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת מוס אפויה

עוגת מוס אפויה

עוגות מוס למינהן הן הפבוריטיות אצלנו בבית ,העוגה הזאת משלבת מוס אפוי ומרנג טעם גן עדן  ,אני וויתרתי על הברס ,

מתכון של וויני המקסימה.

 

עוגת מוס אפויה מעולה,מתכון של וויני

תבנית עגולה 20-22

 

לעוגה:

7 ביצים מופרדות

200 גר שוקולד מריר

100 גר סוכר (30 +70)

1 כפית שרי ברנדי או ליקר שוקולד

1 כפית תמצית וניל

80 מ"ל (1/3 כוס) חלב

50 גר (1/3 כוס חות כף) קמח

 

לשיכבת גנאש השוקולד
150 גר שוקולד מריר שבור לקוביות

250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית ליקר שוקולד/תמצית וניל

 

לקישוט:

מעט קקאו לפיזור

1/3-½ כוס ברס

 

מתחילים בהכנת הגנאש:
מביאים 125 מ"ל שמנת מתוקה (½ מיכל) לסף רתיחה - אני נוהגת לעשות את זה בזהירות במיקרו, מכניסים פנימה את חתיכות השוקולד, מכסים וממתינים כדקה או שתיים. מערבבים, מוסיפים את ליקר השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה. מצננים תוך כדי עירבוב מדי פעם. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 6-8 שעות.

הכנת העוגה
מחממים את התנור ל 170 מעלות, משמנים את התבנית.

ממיסים את השוקולד. מצננים מעט , תוך בחישה מדי פעם

מקציפים את החלמונים עם 30 גר סוכר לתפיחה בהירה ואווירית. מוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס ומערבלים היטב. מוסיפים גם את תמצית הוניל והברנדי/ליקר והחלב ומערבלים.

מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת, שמתחיל להיווצר קצף מוסיפים 70 גר סוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב אך לא קשה מדי.

מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת החלמונים. מוסיפים את הקמח ומקפלים לתערובת אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. אופים כ 40-45 דקות עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רוטטת מעט במרכז (קיסם יוצא מאמצע העוגה כשהוא עדיין לח). מקררים היטב. אני הכנסתי אף למקרר.

מכניסים את גנאש השוקולד לקערת המיקסר ומתחילים להקציף תוך הוספת שאר השמנת המתוקה (125 מ"ל), עד לקבלת גנאש אוורירי.

מורחים את הגנאש מעל העוגה הקרה, ומכניסים למקרר. לאחר כשעה בוזקים מעט קקאו ומפזרים מעל את הברס. שומרים את העוגה במקרר.

קישור למתכון

http://winnish.blogspot.com/2011/08/blog-post_13.html

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת