00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

לחם שום סאן ( סוג של.....)

מכיוון שקצת שחיתות לא תזיק.

 

מה מכינים:

חצי קילו קמח - אני משתמש בשטיבל 2   (857 מ"ל)

כפית משפר אפיה (5 גרם) - אני משתמש בשל חברת שטיבל

כף שמרים יבשים (5 גרם) - אני משתמש בשל חברת דגן

חצי כף סוכר

כוס ורבע מים (300 מ"ל)

כפית מלח שולחן

 

תערובת של שמן זית מתובל :

   כחצי כוס שמן זית 

   כפית אורגנו ו/או טימין 

   כפית שום כתוש או שום גבישי

 

פרוסות גבינה (מוצרלה / צ'דר / אמנטל / עמק או כל גבינה שבא)

 

אופן ההכנה:

1) לקערה של מיקסר מכניסים את הקמח, השמרים, משפר האפיה  והסוכר, ומערבבים .

2) מוסיפים את המים בהדרגה ומתחילים ללוש 

3) לאחר כחמש דקות מוסיפים את המלח ולשים עוד שלוש דקות

4) אם לשים ביד יש ללוש עשר דקות לפני הוספת המלח ו10 דקות אחריו.

5) בסוף אמורים לקבל בצק גמיש , מוציאים מהקערה, לשים מעט מגלגלים לכדור , מחזירים לקערת המיקסר,  

    מכסים במגבת רטובה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6)לאחר כשעה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח מעט, ולשים שוב את

    הבצק לכדקה להוצאת האויר, מניחים לכחצי שעה לתפיחה שניה ומוציאים אוויר שוב.

7)  מגלגלים שוב לכדור ומועכים מעט על המשטח למצב של עיגול, בכדי שיהיה קל לחלק.   

8) מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, לשים מעט ומגלגלים לגלילים דקים .

9)  מגלגלים ע"י שימוש בפיתול של הבצק עד שנוצרים 2 "באגטים" באורך של תבנית האפיה.

10)  מקמחים תבנית ומניחים בה את הבאגטים ומתפיחים לסיבוב שלישי של עוד כ-20 דקות.

11) בנתיים במקביל מחממים תנור לחום של 210.

12) לאחר ההתפחה כשהתנור מגיע לחום של 210, מנמיכים את החום ל-180

       ומכניסים את התבנית עם הבאגטים לתנור למשך 20 דקות .

13) לאחר 20 דקות מוציאים מהתנור את הבאגטים ומורחים מלמעלה את שמן הזית המתובל.

       מחזירים לתנור לעוד 10 דקות עד שהבאגטים מוזהבים.

14) בשלב זה מוציאים את הבאגטים ומשאירים למנוחה וצינון של כרבע שעה ,

       כשבנתיים מכינים את הגבינה בפרוסות שיהיו בערך בגובה וברוחב של הבגט.  

       בשלב זה משאירים את התנור דלוק.

15) חותכים את הבאגטים כאילו לפרוסות כל 2 סנטימטר בערך לעומק של 3/4 מהבאגט ,

       מורחים בכל חריץ שכזה בנדיבות מהשמן המתובל  ומכניסים כמובן פרוסה של גבינה.

16) מחזירים לתנור לעוד כמה דקות עד שהגבינה נמסה ( כ-5 דקות)

17) מוציאים מהתנור  ומגישים.

 

בתאבון........................

 

מדובר למעשה בחצי שקית של שמרים יבשים וחצי שקית של משפר האפיה, אפשר לשמור את מה שנותר במקפיא

עד לשימוש הבא.

 

אפשר בכל חריץ להוסיף גם חתיכה של עגבניה מיובשת/ זית קלמנטה וכל רעיון שהוא....

 

אם יש זמן וסבלנות ,

לתוצאות אפילו יותר טובות, אפשר להתפיח את התפיחה הראשונה כל הלילה במקרר, ולהוציא כשעתיים לפני שלב 6.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת