66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פשטידת פטריות עשירה

בס"ד

 

וואו כמה זמן שלא היי'תי פה.

החלטנו לשפץ את הבית והשיפוצים היו כרוכים בניתוק האינטרנט בבית כך שהיי'תי מושבתת וחוץ מזה המטבח שלי גם "שבת". איך אפשר לעמוד ולטרוח על דברים מיוחדים כשסביבכם אבק וליכלוך אינסופי, כך שהילדים הסתפקו בדברים הרגילים וכל הדברים המיוחדים נדחקו לצד מחכים בקוצר רוח לצאת ל"אוויר העולם".

 בחלל הבית נזרקו הבטחות שונות לפיצוי הילדים ברגע שהכל יהיה מסודר ומאורגן. לא שכרגע סימנו עם העבודות אבל לפחות האינטרנט חזר ושבנו קצת לציויליזציה.

התגעגעתי כל כך הרבה. כל פעם נכנסתי מהעבודה לבלוג וכאב לי על השיממון, אבל החלטתי בלי נדר לפצות את כולם החל מבני ביתי וכלה בקוראי הבלוג שלי.

 אם כן, נתחיל עם מתכון קל וטעים של פשטידת פטריות עשירה.

 

המצרכים:

לבצק:

1.5 כוס קמח

100 גרם חמאה

1/2 גביע שמנת חמוצה 15%

קורט מלח

 

למלית:

1 בצל קצוץ

1 קופ' פטריות חתוכות (אפשר להשתמש גם בטריות)

1/2 גביע שמנת חמוצה 15%

2 ביצים

מלח,פלפל לבן

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

תבנית פאי /עגולה בקוטר 24

 

אופן ההכנה:

- במעבד מזון לשים את הקמח,שמנת ומלח ולעבד עד לקבלת תערובת פירורית.

- להוסיף את השמנת ולעבד עד לקבלת כדור בצק.

- לעטוף בנילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה של מנוחה.

- במחבת לטגן את הבצל עד שיזהיב.

- להוסיף את הפטריות ולתבל, לטגן תוך כדי ערבוב חמש דקות ולהוריד מהאש.

- להוסיף את השמנת והביצים ולערבב.

- לשמן תבנית אפיה.

- להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד עלה בקוטר של התבנית. להניח בתבנית.

- לשפוך מעל את המילוי ולפזר מעל את הגבינה הצהובה המגורדת.

- להכניס לאפיה ב- 180 מעלות כחצי שעה עד שהגבינה מזהיבה והבצק שחום.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת