55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קוק או וין (עוף ביי`ן)

בס"ד

 

מאכל פופולארי זה  הוא מתכון מסורתי מפרוסאנס שבצרפת והוא הפך למעדן המתאים הן לאירוח והן לארוחות משפחתיות.

 

הבאתי לכם את המתכון המקורי וצירפתי את השינוים שלי.

את המאכל הזה ניתן להכין עד יומים מראש ולשמור במקרר.טעמו מתפתח להפליא.

המתכון נלקח מ"מתכוני עוף מפתים"/הסדרה הקטנה לבישול עולמי.

מומלץ מאוד

 

המצרכים:

 

2 כפיות שמן

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום מעוכות

6 ירכי עוף

125 גרם חזה אווז מעושן קצוץ (לא שמתי)

250 גרם פטריות קטנות (שמתי קופסת פטריות חתוכות)

2 כוסות יי'ן אדום

2 כפות קורנפלור

2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

 

- מחממים שמן בסיר גדול.מכניסים את הבצל ומבשלים עד שהוא מתרכך.

- מוסיפים את השום והעוף ומטגנים עד שהעוף משחים משני הצדדים.

- מוציאים את העוף מהסיר ומשהים בצד.

- מוסיפים לסיר את האווז המעושן והפטריות, מבשלים דקה.

- מחזירים את העוף פנימה ומוסיפים את היי'ן.

- מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה.

- מערבבים קורנפלור עם מים למשחה חלקה. בהדרגה בוחשים לתוך רוטב היי'ן.

- מבשלים תווך כדי בחישה מתמדת עד שהרוטב רותח ומתעבה, מבשלים 3 דקות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת