00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

להיות דולה- על הריון, לידה והורות

פשטידת ברוקולי ופטריות

אחת הפשטידות הטעימות ביותר שהכנתי, וריאציה על מתכון מתוך "פשטידות" של קובי בר. מצטערת על איכות התמונה- יצאה לי תמונה גרועה אבל הפשטידה חוסלה כל כך מהר שלא הייתה לי הזדמנות לצלם שוב...

למה זה טוב בהריון?

ברוקולי- טוב תמיד, לא רק בהריון, כיוון שהוא מכיל תרכובות פעילות מסוגים שונים שהופכות אותו לאחד מ"ירקות העל". מכיל המון סידן (חשוב במיוחד לנשים בשליש השלישי של ההיריון), ויטמין סי (לקראת החורף חשוב כדי למנוע הצטננויות וכו' שלא נעימות אף פעם ועל אחת כמה וכמה בהריון) ואפילו חומצה פולית. לנשים בכלל כדאי לדעת שהברוקולי מסייע במניעת סרטן מסוגים שונים, כולל סרטן השד.

פטריות-  מכילות אשלגן שדרוש למגוון פעולות בגוף, כולל שמירה על עור בריא. מי מכן שחווה בהריון את שובו של גיל ההתבגרות (פצעי הבגרות פורחים אצל חלק מההריוניות) ודאי תשמח לנסות לצרוך פטריות כחלק משיטת טיפול טבעית בעניין. אם לא יועיל- לפחות לא יזיק (ועל הדרך גם יהיה טעים ).

פשטידת ברוקולי ופטריות (כעשר מנות, מתאים לתבנית 26)

מצרכים:

800 גרם ברוקולי קפוא, מופשר ומסונן
בצל קטן, קצוץ
סלסילת פטריות, פרוסות
30 גרם חמאה מומסת
2 גביעי גבינת קוטג'
100 גרם גבינה צהובה לייט 9%, מגוררת
4 ביצים טרופות
3 כפות קמח תופח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני.
  2. מחממים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כשתי דקות.
  3. שמים את הברוקולי בקערה גדולה. אם פרחי הברוקולי גדולים מאוד- חותכים אותם.
  4. מוסיפים את הבצל והפטריות לקערה.
  5. מוסיפים את כל שאר החומרים.
  6. משטחים את הבלילה בתבנית משומנת ואפים כחמישים דקות.

טעים חם, קר או פושר.

כ-280 קלוריות למנה.

אל תפספסי! סדרת הוידאו שתעניק לך את שלושת הכלים שיהפכו את הלידה הבאה שלך ללידת החלומות נמצאת ממש כאן והיא יכולה להיות שלך אם רק תלחצי. זה בחינם, מתנה ממני אלייך באהבה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת