66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

ממתק שוקולד רוזמרי

בס"ד

 

לכבוד שבת החלטתי לפנק את בני ביתי במשהו מתוק וטעים,משהו שישאיר טעם של עוד בפה.

שינסתי מותנים והתחלתי לחפש ברחבי האינטרנט משהו שיענה על הדרישות שלי.

בשיטוטי הרבים נתקלתי במתכון לממתק שוקולד ונוגט שפורסם ב- YNET/ XNET ולצערי אני לא זוכרת את שם המחברת שלו ועימה הסליחה.

הממתק ענה על כל הציפיות מלבד אחת, "שלא יגמר לעולם...", הוא התחסל במהירות האור ובמוצ"ש קיבל את הממתק האחרון חבר של בעלי.

הממתק נפלא,טעים וקל להכנה והוא קצר מחמאות רבות.

הבאתי לכם את המתכון עם השינוים שלי.

 

 

המצרכים:

170 גרם שוקולד מריר

100 גרם מחמאה

125 גרם פיצפוצי אורז

250 גרם ממרח רוזמרי (פוליבה)

 

אופן ההכנה:

- להמיס 70 גרם שוקולד ביחד עם המחמאה בבן מארי (אמבט אדים) ולקרר מעט.

- להוסיף את ממרח הרוזמרי ולערבב.

- להוסיף את פצפוצי האורז ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה שמכוסה כולה בשוקולד.

- לשטוף תבנית שקעים סיליקון ולא ליבש.

- בעזרת כפית להניח מהתערובת בשקעים עד 3/4 מגובה השקע ולישר.

- להכניס להקפאה 5 דקות.

- להמיס בבן מארי 100 גרם שוקולד.

- להוציא את התבנית ולשפוך על כל ממתק מהשוקולד.

- להכניס להקפאה שעה, לחלץ מהתבנית ולהתחיל להנות.

*אם אין תבנית שקעים אפשר ליצור להניח בכפית על ניר אפיה או ליצור עיגולים.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת