55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

תבשיל הדיי`גים

בס"ד

 

מתכון נפלא של השף אבי ביטון מהתוכנית ארוחה לשבת עם קובי אריאלי.

תבשיל שהדיי'גים מכינים כשהם בלב ים. במקור המתכון עם דגי ים, אני המרתי את זה לנסיכת הנילוס, הדג האהוב על בני ביתי.

 להכין הרבה חלות לטבילה ברוטב המדהים הזה.

 

המצרכים (ל- 6 סועדים):

6 חתיכות דג נסיכת הנילוס (או כל סוג דג אחר)

1 כוס קמח (בערך - לקימוח הדגים)

1 בצל גדול פרוס לרצועות

2 עגבניות גדולות פרוסות

6 שיני שום קצוצות

1 צרור כוסברה קצוץ

1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות

1/4 כוס שמן זית

מלח

1 כף כורכום

מעט שמן רגיל 

מים כדי כיסוי הדגים

 

אופן ההכנה:

- לחמם בסיר שטוח מעט שמן (רגיל).

-  לקמח את הדגים היטב מכל הצדדים, לנער עודפים ולטגן עד להזהבה. להוציא לניי'ר סופג.

- באותו הסיר עם השמן שנותר להכניס את הבצל והעגבניות ולבשל כמה דקות עד שהעגבניות רכות.

- להחזיר את הדגים פנימה ולהוסיף את השמן זית,שום,פלפל חריף, כוסברה ותבלינים.

- לצקת את המים עד מעל לדגים, לכסות ולהביא לרתיחה.

- להנמיך את הגז ולבשל על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת