33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

הקנטוצ`י המפורסמים של דודה אנה

ביקשתי את המתכון מהדודה של בעלי שתזכה לחיים ארוכים בעקבות בקשה של חברת פורום "איטלקית ותרבות איטליה" (919 למקרה שאתם עדיין לא מכירים) למתכון של קנטוצ`י

 

500g farina - חמש מאות גרם קמח
300g zucchero - שלוש מאות גרם סוכר (לדעתי עדיף חצי כמות, כלומר מאה וחמישים גרם סוכר)
4 uova intere - ארבע ביצים

2  cucchiaini di lievito per dolci - שתי כפיות אבקת אפייה , Vaniglia - תמצית וניל
buccia d’arancia o limone grattugiata - קליפת תפוז/לימון מגוררת
150g mandorle a pezzi - מאה וחמישים גרם שקדים קצוצים גס
100g nocciole a pezzi - מאה גרם אגוזי לוז קצוצים גס
farina et un po’ di burro per la teglia - מעט קמח ומעט חמאה



Separa i bianchi dai tuorli e battili a neve. metti la farina, lo zucchero, la vaniglia, le bucce grattugiate, il lievito e i tuorli d’uova e mescola bene. In seguito incorpora i bianchi e mescola delicatamente. Aggiungi le nocciole e le mandorle. Infarina le mani e il piano di lavoro e forma adesso dei rotoli di 3-4 cm. Imburra e infarina il piatto deI forno e mettici i rotoli appiattiti un po’ con le mani. Scalda il forno un po` prima a 180° ed inforna per circa 8 minuti. Cacciali dal forno, taglia a fette e inforna qualche minuto. Raffreddati, si conservano a lungo in una scatola ...se non vengono finiti subito!

 
ועכשיו בעברית:
לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות צלסיוס.
להפריד בין החלבונים לחלמונים בקערות נפרדות.
את החלבונים להקציף בקערה אחת.
*  אני הוספתי זוג תבלינים שאני מאוד אוהבת - קינמון ואגוז מוסקט.
בקערה שניה לשים את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל, קליפת הדר מגורדת, אבקת אפייה ואת החלמונים - לערבב היטב.
להוסיף את הקצף לשאר הרכיבים ולערבב בעדינות, להוסיף את האגוזים ואת השקדים ולערבב.
לקמח את הידיים ואת משטח העבודה ולעצב גלילים בקוטר 3-4 ס"מ.
לשמן ולקמח תבנית אפייה ולהניח מעליה את הגלילים.
להכניס אל התנור את הגלילים לכשמונה דקות לאחר מכן להוציא את הגלילים, לפרוס אותם ולהכניס אותם לעוד כמספר דקות בתנור.
אפשר לאחסן בקופסת עוגיות לאורך זמן - אם הם לא יגמרו מייד!
 
*** בניסיון נוסף במקום אגוזי לוז הוספתי אגוזי מלך והקנטוצ`י יצאו נהדרים! מומלץ ביותר!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת