00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

עוגת דבש

עוגת דבש. (מקור- אימי)

 

המצרכים:

6 ביצים.

1.5 כוס סוכר.

4.5 כוסות קמח + אבקת אפיה.

0.75 כוס שמן.

1.25 כוס דבש.

5 כפיות קפה נמס + 1.5 כוס מים רותחים.

קצת מיץ לימון- (אפשר לוותר)

חצי כפית צפורן טחון. (לא חובה, זה תורם בעיקר לניחוח המהממם של עוגת דבש)

כפית שטוחה סודה לשתיה.

 

אופן ההכנה:

-להמיס את הקפה במים רותחים.

-בקערה אחת לערבב חלמונים עם שמן, דבש, מיץ לימון וחצי כוס סוכר. (כדאי להשתמש למדידת השמן והדבש באותה כוס, כשהשמן נמדד ראשון, כך הדבש יחליק בקלות מהכוס)

-בקערה שניה לערבב קמח+ א, אפיה, ציפורן וסודה לשתיה.

-להוסיף לסירוגין את הקמח והקפה לחלמונים. (מתחילים ומסיימים ביבשים)

-להקציף את החלבונים עם כוס סוכר.

-לאחד בעדינות את התערובת.

 

מתאים לתבנית חד פעמית גדולה. לאפות כמו כל טורט. על חום בינוני(150) במשך כשעה.

 

- - - -

אפשר לקצר תהליכים בהכנה: לא להמיס את הקפה עם המים, אלא לחלק  את כל הרכיבים (חוץ מהחלבונים והסוכר) ל2 קערות, אחת של יבשים, ואחת של רטובים, ואז להוסיף לסירוגין לתוך הקצף של החלבונים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת