88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

חומוס אחלה של חברת שטראוס

הוזמנתי לאירוע בלוגרים קולינרי במיוחד שאירגנה חברת שטראוס. האירוע התקיים בסטודיו של השף יאיר פיינברג בבית feincook בתל אביב. קבלנו הדרכה מקיפה על החומוס, החל מהקנייה ועד להבאת החומוס למצב אכילה וסודות על הכנת החומוס מפיהם של אלעד, אלי וירון מחברת שטראוס.

ירון הוא טכנולוג מזון סלטים של אחלה

תחילה, נשטוף את העיניים בתמונות של הנוף שנשקף מהמרפסת

ותמונות של הכיבוד הטעים שהוכן על ידי השף יאיר פיינברג ושהוגש לנו בכניסה

  

  

לאחר ששבענו ונהנינו מהנוף, מהחברותא והמפגש עם חברים בלוגרים התיישבנו לקבל הסברים על ידי ירון, על הכנת החומוס.

תוך כדי קבלת הסברים, הוגשו לשולחן סלטים לטעימות

  

טיפים והמלצות לקניית והכנת חומוס:

קניית החומוס: הידעתם שיש כמה זנים של הגרגירים? יש חומוס מסוג בולגרי, זהבית וירדן, שימו לב לגודל, ההמלצה היא כמה שיותר קטנים. יש סוג נוסף שנקרא הדס, אם תצליחו למצוא אותו, הוא הכי מומלץ. את החומוס כמו את שאר הקיטניות עדיף לקנות בתפזורת מתוך שקים, שאפשר למשש, להריח ולהרגיש את הטריות וזה יכול להיות רק בחנויות של תבלינים, לא מומלץ לקנות בסופרים ולא את האריזות הסגורות. 

ניקוי שטיפה והשרייה: לברור היטב את החומוס, לשטוף ולסנן, צריך לשטוף כמה פעמים עד שהמים צלולים ורק אז להשרות. זמן ההשריה, כמה שיותר, כשקבלנו טיפים על חומוס של חברה אחרת, אמרו לנו שכדאי להתחיל להשרות את החומוס מהבוקר ועד למחרת בבוקר, באחלה זה שונה, מספיק לילה. את החומוס מומלץ להשרות במקרר למניעת תסיסת החומוס. את החומוס צריך להכניס לכלי גדול ולמלא במים וזה מהסיבה שהחומוס סופג את כל המים ומכפיל את גודלו.

בישול: לפני הבישול, לשטוף שוב את החומוס, להכניס לסיר מתאים, לכסות במים, להוסיף מעט מאוד סודה לשתיה. הסודה מרככת וממיסה את הקליפה של החומוס ויוצרת מרקם חלק לחומוס. הבישול בערך שעתיים, אפשר לטעום. יש להכין מראש כמות של מים בסיר, כדי לא להוסיף מים באמצע הבישול, להוציא את הקצף שנוצר, לבחוש מידי פעם. החומוס מוכן כשהוא נמעך, אפשר לנסות עם כף למעוך אותו בתוך הסיר.

הכנת החומוס: לקרר את החומוס, לטחון היטב במעבד מזון או בתרמומיקס. 

כך נראה החומוס לאחר הבישול ולפני הטחינה. 

טחינת חומוס חם תיצור קרום קשה ולכן עדיף לטחון את החומוס כשהוא קר, לטחון עד לקבלת  לקבלת מרקם חלק וקליל, להוסיף את הטחינה לאט, לא בפעם אחת, ולאחר מכן, מיץ לימון ומלח. 

טחינה: באחלה משלבים בין טחינה בארכה וטחינה הנסיך, טחינה רגילה או מלאה, שווה לנסות.

טיפ: אפשר להוסיף מעט מלח לימון, אפשר במקום מחצית מכמות מיץ הלימון. לטעום לפני הוספה.

כך נראה החומוס לאחר הטחינה

להכניס למקרר את יתרת הגרגרים עם מי הבישול, המים ישמרו על הטעם.

יש לחומוס אחלה כמה סוגים של חומוס, החומוס עם גרגרי חומוס ובצל מוזהב ועם מטבוחה עגבניות ופלפל קלוי פיקנטי היו סבירים. אם אני קונה, יש דרישה רק לחומוס אחלה הרגיל, ללא התוספות.

היה טעים והיה נעים להפגש עם חברים בלוגרים

תודה ליואל אריאל שמיר על ההזמנה ולשטראוס על הערב המהנה 

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

 אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת