00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

"כפיתות" קציצות מטוגנות פרווה

 

 

במהלך חופשת הקיץ, כשאני קצת משועממת או כשאני רוצה קצת מרגוע לנפש

אני משוטטת לי ברחבי האינטרנט בחיפושי אחר שידורי וידאו בנושא ...כמובן...אוכל!

את המתכון הבא שהכנתי אני מכירה מעברי שכן אבי ממוצא טוניסאי ואימי המרוקאית היתה רגילה להכינם, אך קצת שונה.

הכפיתות הן למעשה מעין קציצות לחם מטוגנות מאוד טעימות וקלות מאוד להכנה...

אז בבקשה....נסו ותהנו!

מצרפת קישור לתכנית של מרגול בה מופיע המתכון בסגנון דומה. וגרם לי לקום ולהכין

http://yes.walla.co.il/?w=1/7640

 

"כפיתות" קציצות לחם מטוגנות/יוכי68

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

לכ 15 קציצות  בינוניות

כשתי כוסות ירק קצוץ דק : פטרוזילה,כוסברה,כרפס,שמיר

בצל גדול מגורר

חצי כפית שום כתוש

כ 2/3 כוס פירורי לחם או קמח מצה

2 ביצים בינוניות

פירה /מחית מ2  תפו"א בינוניים מבושלים

מלח, פלפל, כמון,כורכום,קינמון,מעט זנגביל, מעט א. מרק (לא חובה)

לציפוי: ביצה מהולה במעט מים וכפית רסק עגבניות

 

ההכנה

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

בקערה מניחים את הירק הקצוץ והבצל, מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים, התבלינים ומחית תפוחי האדמה.

מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ונוחה ליצירת קציצות.

יוצרים קציצה בגודל בינוני ופוחסים מעט, טובלים בביצה המהולה במים וברסק העגבניות ומטגנים בשמן

בינוני וחם משני הצדדים.

מניחים את הקציצות על נייר סופג ומגישים חם או קר לצד קוסקוס או סלט.

 

שדרוגים לקציצות: ניתן להוסיף לקציצות חזה עוף חתוך דק

ניתן להחליף את פירורי הלחם בפרוסות לחם מושרות ומפוררות

ניתן להכין את הקציצה כשמעליה פרוסות דקות של תפו"א, לטגן כמו מפרום ולבשל

מס' דקות ברוטב עפ"י בחירה - אימי היתה מכינה זאת עם רוטב צהבהב...כורכום, מלח, פלפל, בצל.

 

תהנו לכם! יוכי

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת