55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קציצות דגים ברוטב

בס"ד

קציצות דגים נפלאות מבושלות ברוטב אדום חריף (ניתן להוריד מכמות החריפות), ממש מעדן. אהוב מאוד על ילדים ומבוגר כאחד.

המצרכים לתערובת הקציצות

1חבילת דג מרלוזה,מושרה במלח,מיץ לימון וחומץ למשך חצי שעה

1 בצל גדול
1
ביצה שלמה
חצי צרור פטרוזיליה
2
פרוסות לחם
2
שיני שום
מלח פלפל לפי טעם

לרוטב הקציצות


2
עגבניות
2
פלפלאדום מתוק
2
פלפל חריף
1
צרור כוסברה
חצי ראש שום
3/4
כוס שמן

2כפות פפריקה מתוקה
1
כפית כורכום
1
כף כמון טחון
מלח לפי טעם

אופן ההכנה:
 

- במטחנת בשר/מג'ימיקס לטחון את כל החומרים לתערובת הקציצות עד לקבלת עיסה הומוגנית.

- בסיר שטוח להכניס את כל חומרי הרוטב לפי הסדר הבא:
פרוסות העגבניות, פלפל מתוק, פלפל חריף,
חצי מכמות הכוסברה וחצי  מכמות השום,

לכסות במים עד גובה הירקות לשים על הגז ולהוסיף את הכורכום,הכמון והמלח.

- ליצור כדורים קטנים ולסדר אותם על הירקות.

 - לאחר שהכל מלא והמים רותחים מכסים לבישול בן רבע שעה את קציצות הדגים.

-  לאחר שבושלו מוסיפים את הפפריקה והשמן ומביאים לרתיחה נוספת ומנמיכים

את האש לחצי שעה לפחות עם מכסה  ול- 10 דקות במכסה פתוח חלקית.

-  בשלב זה מוסיפים את החצי השני של השום והכוסברה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת