33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

לחם קוואקר מזין.

לפני מספר שבועות קיבלתי פנייה ממנהלת המותג Quaker בחברת "דיפלומט" המשווקת מוצרי שיבולת שועל בישראל , לשיתוף פעולה ולפרסום המוצר תוך שילובו במתכון שלי.

הסכמתי, כיון שאני מאוד אוהבת וצורכת שיבולת שועל בעיקר בצורתה הגולמית ,הגסה כפתיתים לדייסה, לעוגיות  ביתיות, וגרנולה.

בדרך כלל אני אוהבת  אוכל במרקם גס , להרגיש את  המרכיב המזוני, בתבשילים כירקות מוקפצים אני חותכת את הירקות לגו'לינים,(אצבעות) בגודל בינוני, סלט ירקות  אני חותכת גס.

 שיתוף פעולה זה נתן לי הזדמנות לנסות  ולהתנסות  בקוואקר  הדק, הגרוס . הצלחתי  לשלב את המוצר במתכונים של לחם, לחמניות ומאפנ'ס. מצאתי שבעיסת לחם /לחמניות הקוואקר  מתערבב היטב, נספג ונטמע בקלות ועדיין מורגש טעמו העדין.

קיבלתי מארז עם 2 קופסאות קוואקר מוכן להכנה, חוברות מתכונים וקופונים כדי לחלק ללקוחות שלי. הסתבר לי שרבים מלקוחותיי אוהבים וצורכים קוואקר , כיון שהוא מזין, קל להכנה ולנשיאה וכך יש ביכולתי לצ'פר אותם.

לפני חג הפסח הכנתי עוגיות קוואקר עם שוקולד צ'יפס , ליום ההולדת של בתי הקטנה וההצלחה היתה גדולה.

מתכונים נוספים ניתן למצא באתר  זה.

אלו הם יתרונות הקווקר , לפי מחקר .

 במחקר שבו השוו את הערכים התזונתיים של מזונות שונים לחלב אם, שנחשב למזון תינוקות מושלם, עלה כי שיבולת שועל מבושלת היא המזון הקרוב ביותר לחלב אם מבחינת רכיבי התזונה מה שהופך אותה למזון ידידותי לאדם.

 יתרון נוסף – נובע משילובו של הקוואקר בדייסות ובגרנולה עם חלב ומוצריו.

כמו כל הדגנים מכיל הקוואקר חומצה פיטית, אשר בשילובה עם מוצרי חלב, ממקסמת את ספיגת המינרלים והויטמינים בגוף.

 יותר מ-40 מחקרים מדעיים מוכיחים שאכילת שיבולת השועל, קוואקר, באופן יומיומי, תורמת להורדת הכולסטרול הרע בדם. עיקר הכוח בהורדת הכולסטרול נובע מהסיבים התזונתיים המסיסים שבשיבולת השועל (בטא-גלוטן), אך מחקרים מהעת האחרונה מצביעים על מרכיבים נוספים בשיבולת השועל – כגון פרוטאין ונוגדי חימצון טבעיים – תורמים גם הם לבריאות הלב.

 הפעם הראשונה בה מנהל המזון והתרופות האמריקאי טען טענה בריאותית ספציפית לגבי מזון הייתה בנוגע לקוואקר ולצריכת שיבולת שועל: צריכת סיבים תזונתיים מסיסים משיבולת שועל, כחלק מדיאטה עם מינימום שומן רווי וכולסטרול, יכולה להוריד את הסיכון לחלות במחלות לב.

 יתרון נוסף הוא שלמרות כל הרכיבים המצוינים של שיבולת השועל, הערך הקלורי שלה לא גבוה.

טיפים ועיצות לאכילה נכונה של קוואקר:

 אכילה סדירה של סיבים תזונתיים יתרמו לשמירה על משקל תקין משום שהם מוסיפים נפח למזון על ידי ספיגת הנוזלים בקיבה, מאטים את תהליך העיכול וגורמים לתחושת שובע לאורך זמן, ללא תוספת קלוריות משמעותית.

 מחקרים הראו שצריכת קוואקר בשעות הערב הביאה לשיפור באיכות השינה

 יש להקפיד על שתייה מרובה כאשר מעשירים, באופן משמעותי, את התפריט בסיבים תזונתיים

 את הקוואקר ניתן לבשל בדיוק כמו חיטה ואורז.

 הקוואקר יכול לעמוד בפני עצמו כתוספת פחמימה, כדייסה (פופולארי במיוחד בימי החורף הקרירים), או כתוספת לבישולים לסלטים ולמרקים.

 10 דברים שלא ידעתם על קוואקר.

1. המותג קוואקר קיים מאז 1901, וכולל בתוכו מגוון מוצרי איכות, טעימים ומזינים

2. מרבית מוצרי קוואקר מבוססים על שיבולת שועל, הידועה גם בשם...קוואקר!

3. באוגוסט 2001, לאחר 100 שנים כחברה ציבורית, קוואקר התמזגה עם חברת המשקאות והמזון פפסיקו, והיום מהווה חטיבה בפפסיקו

4. יותר מ-40 מחקרים מדעיים מוכיחים שאכילת שיבולת השועל, קוואקר, באופן יומיומי, תורמת להורדת הכולסטרול בדם. עיקר הכוח בהורדת הכולסטרול נובע מהסיבים התזונתיים המסיסים שבשיבולת השועל (בטא-גלוטן), אך מחקרים מהעת האחרונה מצביעים על מרכיבים נוספים בשיבולת השועל – כגון פרוטאין ונוגדי חימצון טבעיים – תורמים גם הם לבריאות הלב.

5. הפעם הראשונה בה מנהל המזון והתרופות האמריקאי טען טענה בריאותית ספציפית לגבי מזון הייתה בנוגע לקוואקר ולצריכת שיבולת שועל: צריכת סיבים תזונתיים מסיסים משיבולת שועל, כחלק מדיאטה עם מינימום שומן רווי וכולסטרול, יכולה להוריד את הסיכון לחלות במחלות לב.

6.קוואקר הוא אחד מארבעת היצרנים הגדולים בעולם שלדגני בוקר בעולם, ביניהם קפטיין קראנץ' ולייף.

7. דגני הבוקר קפטיין קראנץ' הם דגני הבוקר לילדים הנמכרים ביותר בארה"ב.

8. דגני הבוקר "מרובעים", המיועדים למבוגרים, מספקים 100% מהצריכה היומית המומלצת של חומצה פולית, ומהווים גם מקור טוב לסידן ולעוד 12 ויטמינים ומינרלים.

9. בארץ ניתן למצוא, מלבד המוצר הבסיסי של שיבולת השועל, מגוון רחב של מוצרי קוואקר כגון: דגני בוקר למבוגרים (squares), חטיפי בריאות (chewy) ודייסות אינסטנט במגוון טעמים.

10. דייסות האינסטנט של קוואקר מאפשרות ליהנות מארוחת בוקר on-the-goטעימה ומזינה, הארוזה במנות אישיות וניתנת להכנה תוך דקות ספורות בספל במיקרוגל .

אשתף אתכם במתכון לחם שאפיתי  אחרי חג הפסח, "לחם שיבולת שועל מזין". להכנת לחם זה נדרשת הערכות והתארגנות בגלל הכנת השאור.

את המתכון מצאתי בספר "לחם" של חנה גולדשטיין. אפיתי פעמיים ,שיפרתי לטעמי .זוהי כמות לכיכר אחת, או 15 לחמניות .

שאור הוא חומר טבעי, וניתן להכינו בית בכל עת. הוא מקנה למאפה טעם חמצמץ ומעניין, ריח וניחוח. מקור טוב לחלבון צמחי ופחמימות, בנוסף למינרלים חשובים וויטמין B. אין בשאור  חומר משמר, והוא נשמר במקרר לפרק זמן ארוך, ככל שהשאור "מזדקן", כן הולכת איכותו ומשתפרת.

שאור מקמח מלא:

להכנת השאור -

כף שמרים יבשים- אני השתמשתי בשקית שמרים יבשים של שטיבל.

3/4 כוס מים חמימים.

3/4 כוס קמח מלא. 

ממיסים בקערה גדולה את השמרים במים, מוסיפים את הקמח ובוללים היטב.

מתסיסים במקום חמים משך 18-20 שעות, ובוחשים מפעם לפעם.

הכנת הלחם :

1/2 כוס מים

1/4 כוס דבש או סילאן

2 כפות סוכר חום

2 כפיות מלח

5 כפות שמן קנולה

1 כוס שאור

1 שקית שמרים יבשים- שטיבל

כוס פתיתי שיבולת שועל- קוואקר

11/2 כוס קמח מלא- שטיבל מס' 7

11/2 קמח לבן.

כוס מים רותחים להוסיף לקערה גדולה, לבלול פנימה את הדבש, הסוכר, השומן והמלח, מניחים להצטנן.

מוסיפים לבלילה את השאור והשמרים.

מוסיפים לבלילת השאור 1/2 כוס קוואקר, בוללים היטב ומוסיפים עוד 1/2 כוס. מוסיפים בבחישה 11/2 כוסות קמח. מערבבים היטב עד שכל הבצק סופג את הנוזלים, במידה וצריך מוסיפים קמח.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים לבצק גמיש , תוך הוספת קמח לפי הצורך - לפחות כוס קמח נוספת . משך הלישה היא כ 10 דקות. צרים כדור.

מגלגלים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומשהים להתפחה לנפח כפול.

שבים ולשים את הבצק, צרים כיכר. מניחים בתבנית ומשמנים את פני הכיכר במעט שמן קנולה, ניתן לפזר מעט מלח גס, ופרורי קוואקר . מניחים שוב לתפוח לנפח כפול.

מחממים את התנור לחום בינוני - גבוה 200-220 מעלות, אופים כ 45-50 דקות. .

מצננים על גבי רשת.

 הלחם מתקתק בטעמו. משביע בשל השילוב של הקוואקר והקמח המלא.

בני הבית התלהבו , וזה סימן לאיכות וטיב מעולה של הלחם.

מוזמנים לנסות, בהצלחה אתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
  •  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    הוספת תגובה

    נשארו 150 תוים
    נשארו 1500 תוים

    6 תגובות

    © כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת