22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

רוקוט קרומפלי

רוקוט קרומפלי

למאפה השכבות הזה נחשפתי לראשונה במסעדה המתמחה במטבח ההונגרי, כשחגגתי אירוע  משמח עם משפחתו של בן זוגי (הונגרים, איך לא?). המנה הייתה בדיוק לטעמי ונראתה לא מסובכת להכנה. אכן, גיליתי לשמחתי, שמדובר בכ-5 מרכיבים בלבד...

חומרים:

4 תפו"א, פרוסים לעיגולים

5 ביצים קשות, פרוסות לעיגולים

2 גביעי שמנת חמוצה

1 כפית חמאה

3 כפות פירורי לחם (או פירורי מצה)

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים כ-15 דקות (חצי בישול).
  2. מערבבים את השמנת החמוצה בקערה יחד עם המלח והפלפל השחור.
  3. משמנים תבנית אפייה בחמאה ומצפים את התחתית והצדדים בשכבת פירורים לחם דקיקה.
  4. מסדרים שכבה של תפוחי אדמה (חצי מהכמות) ועליה שכבה של פרוסות ביצים (חצי מהכמות).
  5. יוצקים חצי מכמות השמנת על שכבת הביצים (לא חייב בצורה אחידה) ומפזרים פירורי לחם מעל.
  6. יוצרים שכבה נוספת של תפוחי אדמה ועליה ביצים.
  7. יוצקים מעל את יתרת השמנת ומפזרים פירורי לחם.
  8. מפזרים מעל הכל את הגבינה הצהובה.
  9. אופים ב-180מעלות, כ-50 דקות.

בתאבון :)

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת