00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

משחקי שוקולד ופרלינים ביתיים

 

 

כבר תקופה ארוכה, אני מרגישה משיכה חזקה לשוקולד על כל טעמיו וצבעיו. השוקולד הוא תמיד מקור מהימן לנחמה במצבים בהם שום דבר אחר לא מצליח.


מאוד רציתי להרשם לאחת מסדנאות השוקולד המוצעות אצל השוקולטיירים המומחים, אך בכל פעם שכבר כמעט נרשמתי בסופו של דבר זה לא הסתייע בידי. היות וכך היה והרצון להכין מטעמי שוקולד בער בעצמותי, ואני כידוע איני טובה בדחיית סיפוקים, התחלתי לשוטט באינטרנט בין האתרים השונים, הצצתי בכמה סרטונים ביוטיוב ובעיקר שאבתי את המוזה והפוש האחרון קיבלתי מהסרטון של השוקולטייר רואי גרשון הידוע גם כרואי שוקולד

 מכאן יצאתי לסיבוב רכישה קטן של כמה מצרכים וכלים נחוצים, והנה הרגשתי שאני מוכנה ומזומנה להכנת הפרלינים הנחשקים.

פינתי לעצמי את שעות אחה"צ, וידאתי שאיש לא יהיה בבית, (רציתי להנות לבד) ושלא תהיה כל סיבה מכל סוג שהיא לדחיית המבצע.

ובכן נרגשת ונמרצת התחלתי במשחקי השוקולד בהנאה מרובה, עם הרבה שוקולד מרוח על הידיים, על השיש, על הכיור, על הכלים ובקיצור על כל מה שהיה באיזור.. 


הנה אני מערבבת, טועמת, שוב מערבבת מוסיפה טעמים וצבעים וכמובן שוב טועמת...
בסיום כל האושר והכייף הזה כאשר תבניות הפרלינים כבר היו מוכנות ולאחר שנכנסו למקרר התפניתי להביט רגע על המטבח...

והאמינו לי המראה לא היה מלבב!


אך כפי שאומרים מביני דבר " 
מי שטרח בערב שבת – יאכל בשבת" ובאמת לאחר מלאכת הניקיון כאשר הפרלינים כבר היו מוכנים ויצאו מהתבנית, ראיתי את יופיים טעמתי את טעמם, והרגשתי כאם גאה!

אתן לכם עכשיו את רשימת המצרכים בהם השתמשתי כך שאם גם אתם רוצים לשחק קצת בשוקולד, זו הייתה הדרך שלי לעשות זאת:

מומלץ אפילו כפעילות של כייף עם הילדים!!

 

 

 

 

 

                 המצרכים

 

  • 500 גר' שוקולד מריר 58% קצוץ

  • 250 מל' שמנת מתוקה

  • 60 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות

 

 

 

                ההכנה:

 

  1. להכניס את השמנת המתוקה והחמאה לסיר קטן מעל סיר אדים ולהביא לסף רתיחה.

  2. לשפוך מעל השוקולד, להמתין כמה דקות ואז לערבב עד שהשוקולד נמס.

  3. עכשיו יש לקרר את השוקולד (לטמפרר בשפה מקצועית). שופכים את השוקולד על השיש ובעזרת קלף ("שפכטל" של אופים) מערבבים ומקפלים עד שהשוקולד מתקרר מעט ומחזירים לקערה.

  4. שופכים את השוקולד אל תבנית הפרלינים, דופקים מעט את התבנית על השיש, שייצא האויר, ושופכים חזרה את שאריות השוקולד אל הקערה. כך שלמעשה נשאר רק ציפוי של החורים בתבנית ומכניסים למקרר.

 

 

 

 

                   מילוי הקרם:

 

  • 150 גר' שוקולד לבן קצוץ

  • 150 שמנת מתוקה

  • 50 גר' חמאה

  • 2 כפיות מחית פיסטוק

 

 

 

                ההכנה:

 

  1. בסיר קטן מעל סיר אדים מביאים את השמנת לסף רתיחה.

  2. שופכים את השמנת מעל השוקולד ממתינים כמה דקות ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד.

  3. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים. 

  4. מצננים וממלאים שקית זילוף חד פעמית וממלאים את הפרלינים עד כ-1/2 מגובה חורי התבנית, ושוב מצננים היטב.

  5. לוקחים את השוקולד המריר שהכנו בהתחלה ושופכים מעל קרם הפיסטוק.

  6. מיישרים ומכניסים למקרר לצינון של כמה שעות עד שהשוקולד יוצא מהתבנית בקלות.

 


 

והנה אתם הורים גאים לפרלינים יפים וטעימים תוצרת בית, להתפאר!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת