00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Um Um Um בלוג

פאי חמאת בוטנים ושוקולד - Reese`s Pie

12/04/2011

במתכון לבף בורגיניון של ג'וליה צ'יילד, הבטחתי את הקינוח של אותה ארוחה. מדובר בפאי עם מוס חמאת בוטנים עשיר (וכבד) בציפוי גנאש שוקולד מריר. גם כאן יש כמה שלבים, אך לא מורכבים במיוחד. השילוב של חמאת בוטנים ושוקולד נחשב בארה"ב חלום רטוב עבור רבים (בעיקר רבות? אולי הרושם שלי מוטעה) וגם בבית שלי יש מעריץ לתחום (שגרם לי להתמכר לריסז פיסז). הפאי הזה הוא לא קל (הכוונה כאן היא לקלוריות, לא להכנה). לא קל באקסטרים. נגדיר אותו לאירועים מיוחדים...

המצרכים עבור הפאי (המתכון המקורי מתוך הספר Baked ונמצא כאן):

200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד

120 גרם חמאה מומסת

כף סוכר

למילוי:

100 גרם שוקולד מריר

200 גרם גבינת שמנת

1 כוס חמאת בוטנים

3/4 כוס סוכר חום

1.5 גביעי שמנת מתוקה (375 מ"ל)

1 כף תמצית וניל

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

0.5 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

 

הכנה:

1. רסקו את הביסקוויטים במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. הוסיפו את החמאה המומסת והסוכר וערבבו לקבלת פירורים לחים. פזרו אותם בתבנית הפאי והדקו עם תחתית של כוס. הכניסו את התבנית למקפיא.

2. המיסו 100 גרם שוקולד מריר במיקרו ומירחו מעל בסיס הפאי. החזירו למקפיא.

3. ערבבו את חמאת הבוטנים, הגבינה, הסוכר החום ותמצית הוניל לתערובת אחידה, בעזרת מערבל ידני או מיקסר. הקציפו מיכל וחצי שמנת מתוקה וערבבו בין התערובות. מירחו את התערובת על הפאי וישרו אותה. החזירו למקפיא.

4. בסיר קטן מחממים את השמנת עד לסף רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד להמסה ומוזגים מעל המוס. אני קישטתי באגוזי ברס.

5. מחזירים למקפיא עד חצי שעה לפני ההגשה. לחילופין, היישר מהמקפיא חממו חתיכה שניות בודדות במיקרו - תקבלו את המראה המפתה הבא:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tumor Suppressor אלא אם צויין אחרת