33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

קניידלך רכים רכים של דודה בלה

קניידלך רכים רכים של דודה בלה

                                                                  http://62.90.138.233/blogim/eatno/images/%7b161DD0D2-9014-4A91-94EF-84D7542D6CA2%7d.jpg
הקניידלך (כופתאות) של דודה בלה, הם שם דבר בקרב כל בני משפחתה, ענוגים אוורירים צפים להם במרק בוליון עוף העשיר, טעם של ילדות, זכרונות של פסח, ימים בהם היתה הדודה עומדת עם מקצף ידני ומקציפה את הבצים לקצף אורירי ותפוח מוסיפה מים מדי פעם ומקציפה ומסיפה עם כף אחר כף, לאט לאט, קמח מצה שטחנה לבד במכתש ועלי. מלאכה קשה שהיום אני מקצרת אותה בשמוש במקסר ובשמוש בקמח מצה טחון גס. 


ולמתכון 
4 ביצים
½ כוס מים 
1 כפית שטוחה מלח
קמצוץ פלפל שחור 
10-12 כפות קמח מצה 

הכנת העיסה
 שמים בקערה המיקסר את הביצים ומקציפים זהו שלב חשוב מאוד כי אווריריות תלויה באיכות הקצפה מוסיפים את המים ואחר מוסיפים פנימה את המלח,הפלפל וקמח המצה, כף אחר כף, וממשיכים לטרוף כל הזמן, עד שמתקבלת עיסה במרקם דליל .מניחים בטמפרטורת החדר, כחצי שעה עד שהעיסה מתיצבת.

הכנת הקניידלך 
מרתיחים 2 ליטר מים עם אבקת מרק בתית  
יוצרים כדורים קטנים עם העיסה דביקה והכדור לא חלק מוספים מעט קמח מצה, עם העיסה יבשה וקשה מוספים מים.
מחלקים את הכדורים למים הרותחים
מבשלים עד שהכדורים צפים ועוד חמש דקות .
מוצאים בכף מחוררת  ומניחים בכלי מכוסה.
בשלב זה ניתן להקפיא.
לפני הארוחה מחממים את הקניידלך במרק בוליון עוף 

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת