00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

מחופש למילקי

 

Once you go black ,you never come back אומרת האמרה הידועה. וזה כל כך מתאים במקרה של מילקי- המעדן הממכר בגללו הגיעו אקי אבני וסנדי בר לבית המשפט.שילוב הצבעים, שילוב המרקמים, שילוב הטעמים...הוא באמת הורס!
עד שהתגלה אצלי כולסטרול גבוהה הייתי טורפת כמה כאלה בשבוע. אז נגמלתי אבל הזכרונות נותרו. מתוקים-מתוקים...
זה נכון שאם יתחשק לי אני אקנה ולא אספור אף אחד,אבל אפשר גם אחרת. להכין בבית פודינג שוקולד בניחוח בריאותי ולהשחית אותו קלות עם קצפת. זה אמנם לא מילקי, אבל זה מפתיע, קליל, טעים וגם מרשים ביותר!

 

 

 

מתכון של פיליס גלאזר מתוך האתר "חיים טוב"

הרכיבים (ל-4 מנות):
2 כוסות חלב קר
3 כפות אבקת קקאו
2+1/2 כפות גדושות קורנפלור
1/4 כוס דבש
1 כפית תמצית וניל איכותית
לקישוט:
שמנת מתוקה מוקצפת
אגוזי מלך טחונים

 

ההכנה:
מערבבים בקערה כוס מהחלב עם הקורנפלור ואבקת הקקאו לקבלת נוזל חלק .
מעבירים את התערובת לסיר קטן ומוסיפים את כוס החלב שנותרה.
מתחילים לחמם על אש קטנה ובוחשים מדי פעם.
כשהנוזל מתחמם מוסיפים את הדבש ומגבירים את האש ללהבה בינונית.
מבשלים כמה דקות תוך בחישה מתמדת עד שהנוזל מסמיך ועוד כחצי דקה.
מורידים מהאש, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים היטב.
מחלקים לכלי הגשה. מצננים, מקשטים ומגישים.

 

הערות:
אני הכנתי את המנה פרווה-ע"ב חלב סויה וקצפת צמחית. ניתן להשתמש גם בחלב שקדים או אורז
למי שרוצה מנה בריאה ממש- במקום אבקת קקאו לשים 4 כפות אבקת חרובים ובמקום הקורנפלור אבקת קוזו (תחליף המופק משורש יפני מיוחד)
זו יכולה להיות אופציה נהדרת למסיבות של ילדים -ללא סוכר וגם מנות אישיות ואפשר ליצור צורות מעניינות מקצפת או משוקולד לבן מומס מעל
ניתן להכין גם פודינג ווניל-פשוט מוותרים על הוספת הקקאו. אבל בינינו, מה זה שווה? :-)

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת