00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של שרית

לאפה

 לאפה

החומרים:

1 ק"ג קמח לבן

1 שקית שמרית

1 כף מלח

2 כפות סוכר

1/3 כוס שמן זית

2-1/4 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

שופכים לקערה את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר, השמן, וביחד

עם כוס מים ולשים לבצק גמיש ולא דביק מדי.

אם צריך, מוסיפים עוד מים (להקפיד להוסיף מים בכמויות מאוד קטנות בכל פעם)

מכסים את קערת הבצק ומניחים לבצק לתפוח ולהכפיל את נפחו, אם אפשר

במקום חמים.

יותר טוב. מומלץ לתת לבצק לתפוח במשך שעתיים.

לאחר שהבצק תפח, חותכים ממנו חתיכות בהתאם לגודל התבנית-מחבת

ומסדרים אותן על משטח בצורת כדורים.

מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להם לתפוח למשך כשעה.

לאחר שהכדורים תפחו, מקמחים מעט משטח עבודה,

ומרדדים את הכדורים לצורת לאפות, בגודל הרצוי.

מחממים מחבת-תבנית מתכת על הגז על להבה בינונית, מניחים בכל פעם

לאפה מרודדת אחת על המחבת-תבנית והופכים לאחר שנוצרות בעות וסימנים

חומים....בתאבון...


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל sarit332 אלא אם צויין אחרת