33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

לזניה גבינה ותרד ללא גלוטן

לזניה גבינה ותרד ללא גלוטן

הרעיון למתכון הגיע מלזניה שהכינה בתיה דורון , מלכת המטבח עבורי והלזניה שלה עוררה בי געגוע ומיד חשבתי אך להכין לזניה בלי גלוטן .

                                                 

1 חבילה מקלות אורז 5 מ"מ מבושלות במים רתוחים כ3 דקות ולסנן 

 

לשכבת הגבינה
2גבינה לבנה %½
1 קוטג` 3%
1 ביצה 
½ כפית שום כתוש 
1 כפית מלח 
1 כפית פלפל לבן
לערבב היטב
לשכבת התרד

צרור עלי תרד ללא הגבעול קצוץ גס(1קג או שקית עלי תרד קפוא) 
1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)
להרתיח בסיר מים ולשים את התרד והקרישה לבשל מספר דקות עד אל דנטה להניח על מסננת לקרר ולסחוט מהמים 
רוטב עגבניות

אפשר להשתמש ברוטב מוכן לפיצה או לפסטה ואפשר להכין כמו שאני עשתי 
1 בצל קצוץ
2 כף שום כתוש 
ענף תימין
לאדות עם מעט שמן זית עד שקיפות 
להוסיף
קופסת עגבניות קצוצות או מגורדות(800 גרם)
להרתיח ולתבל ב אורגנו, בזילקום, מלח, פלפל ,ממתיק, (אפשר 2-3 שקיות תיבול לפיצה שמקבלים מהפצריות)
להרכבת הלזניה 

לקחת תבנית רחבה לשמן במעט חמאה, 
שכבה ראשונה-  להניח מחצית מאטריות האורז בשכבה דקה ואחידה .
שכבה שניה -    למרוח מחצית מרוטב העגבניות
שכבה שלישית-  למרוח את תערובת הגבינה 
שכבה רביעית -  לפזר את התרד והכרשה  
שכבה חמישית-  למרוח מחצית שניה של רוטב העגבניות 
שכבה שישית -   לפזר את מקלות האורז בשכבה אחידה "(אני לא השתמשתי בכל האטריות.)
שכבה שביעית-   ¼ כוס שמנת לבישול או חלב ,להרטיב עם מברשת את את האיטרות .
לאפות 30 דקות בתנור מחומם לחום בינוני , להוציא מהתנור ולפזר 
100 גר גבינה צהובה מגוררת (אני השתמשתי בגבינה 9%)
ולאפות בחום בינוני גבוה(190-200)  לעוד 30 דקות

בתאבון
מקור המתכון עם עלי לזניה של בתיה דורון נמצא בקישור

 כמו כן רוצה להמליץ על הבלוג קולנריא שעבורי הוא מקור להמון מתכונים 
 http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2490442

כמו כן ממליצה על חנות שבה כל המוצרים ללא גלוטן. פשוט חלום לכל  לרגישים לגלוטן ולחולי צליאק.
 http://www.glutenfree.co.il/index.php?lang=he

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת