00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של סיגלין

קציצות וחריימה טורטיות ועוד

יום שישי הגיע - יום הבישולים

רחלה תיכף תקבלי את מתכון הקציצות לפי בקשתך , כבר סיפרתי שאני חצי טריפוליטאית וכאחת כזאת מתבקש שאדע להכין חריימה
החריימה כיכב כמעט קבוע בבית הוריי בכל יום שישי בערב -בזמן הקידוש , לפני כשלוש וחצי שנים אבי נפטר בהתחלה עוד הקפדתי על קידוש כל שישי אבל בשנתיים האחרונות אפשר להגיד שחיפפתי אבל בנותיי שזוכרות כמה טוב זה ערב שבת גרמו לי לחזור לזה ואני מנסה לשחזר את הילדות שלי עם החריימה .
אפילו צופית הסכימה לאכול דגים בזכות זה , אבל הדר עדיין לא ............... מקווה שזה יגיע.
אכתוב הכל במהירות ובקלות ללא ניסוח מיוחד וגם אקמץ בתמונות כי יש הרבה מלל  , העיקר שתבינו ואם לא תשאלו .....
 פלפל צ'ומה :
אפשר להכין פלפל צ'ומה ( פעם הייתי מכינה ) כעת אני שמה תבלינים רגיל
אם בא לכם לכתוש הכל יחד אסביר:
שמים במכתש ועלי ....שימו לב למכתש   ועלי המהמם שלי שיש לי בבית הוא היה שייך לסבתא וסבא שלי מצד אבי , הוא מאד מאד כבד
ואולי הוא אפילו לא יוצר בארץ אלא הגיע ממצריים ( אני חייבת לבדוק את השושלת שלו )
שמים המון שום , פפריקה חריפה / מתוקה , כמון , קימל טחון ( כרוויאה ) מלח ומעט פלפל שחור וכותשים הכל יחד.
מצרכים לחריימה :
חצי קילו דג איזה שרוצים אני משתמשת בנסיכת הנילוס או טונה ( בגלל הקוצים) אבל אפשר עם כל דג
רסק עגבניות הקופסא בינונית ( 260 גר') עדיף מריכוז 28 %
2 כפות פפריקה חריפה / מתוקה
המון שום כתוש ( מינימום מראש אחד)
בצל גדול קצוץ דק דק דק או מגורד
2 כפות כמון
2 כפות כרוויאה ( קימל טחון)
שמן
מלח ופלפל
מים
אופן ההכנה:
לחמם שמן , להוסיף את הבצל ולטגן רק עד שקיפות להוסיף את השום ולהמשיך בטיגון , להוסיף את הפפריקה לטגן כדקה , להוסיף את רסק העגבניות ולטגן טוב טוב עד שהרסק מעלה אדים להוסיף את הכמון הכוויאה המלח והפלפל .
להוסיף כ : 3-5 כוסות מים תלוי בסמיכות מביאים לרתיחה וכשרותח מכסים הסיר ומנמיכים את האש לכרבע שעה עד 20 דקות ,
מוסיפים את הדג עד שכולו שקוע ברוטב ומכסים את הסיר לחצי שעה וזה מוכן.  הצלחה מובטחת !!!!
אם יש המון מים לדעתכם לפתוח את הסיר ולהגביה את האש כדי שהרוטב יצטמצם , אצלי הוא מצטמצם על הפלטה לפני הקידוש.
 
 
קציצות שרחלה הריחה אצלי
מומלץ להכין כמות מהקציצות לטגן ( אפשר עם קמח וביצה ואפשר בלי ) להקפיא ולהוציא בזמן הצורך
חצי קילו בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק דק
1 ביצה
לחם לבן / חלה מושרית במים או פרורי לחם
פטרוזיליה / כוסברה / שמיר ( אחד או כולם) אני משתמשת בקפוא של דורות
חצי כפית קינמון
1 כף תבלין לקציצות / מפרום
מלח ופלפל שחור 
עדיף לקצוץ במעבד מזון את כל החומרים למעט הבשר ואז להוסיף את הבשר ולערבב היטב
הטיגון:
לטרוף 2 ביצים בצלחת עמוקה
בצלחת שטוחה לשים קמח
לטבול כל קציצה בקמח ולאחר מכן בביצה
מחממים שמן חצי עמוק במחבת עמוקה ומטגנים עד השחמה חזקה
 

 ארוחת צהריים קלילה ליום שישי

טורטיות עם גוואקאמולי ועוף מוקפץ
ממרח גוואקאמולי
אבוקדו בשל קצוץ ומעוך
בצל קצוץ ( עדיף סגול)
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
1-2 שיני שום כתוש
כף שמן
מעט חומץ בלסמי ( לא חובה אבל מוסיף עניין וחמיצות)
עוף מוקפץ לפי איך שאתם אוהבים אצלי אוהבים מעט ירקות

הרכבת המנה :

טורטיות - לחמם על מחבת ריק משני הצדדים עד שמעט משחים
למרוח גוואקאמולי להוסיף את העוף המוקפץ והמנה מוכנה

( אפשר להוסיף טחינה מרוחה על הטורטיה או מלמעלה)

 
 

בקרוב גם החמין שלי .....

 

בתאבון , שבת שלום

סיגל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סיגלין אלא אם צויין אחרת