11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

פחזניות


מתכון לפחזניות קטנות וממש טעימות-נחטפות תוך 5 דקות....
מבוסס על מתכון של יעל גרטי המדהימה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3889070,00.html

חשוב להקפיד על זמני האפייה,לא לפתוח את התנור בשום פנים ואופן בזמן האפייה!!! ועל השלבים של עירבוב הבצק במיקסר.
 לקחו לי לפחות 4 נסיונות לא מוצלחים עד שהצלחתי להגיע לתוצאה הזו.

מדובר בבצק רבוך (בצק המבושל בסיר, המכיל חלב, או חלב ומים-כמו במקרה שלנו או מים בלבד, חמאה, קמח, מלח, מעט סוכר וביצים. כיוון שהמליות שממלאים בהן את הבצק מספיק מתוקות, מרבית מתכוני בצק זה לא מכילים סוכ ולכן ניתן להשתמש בבצק זה גם עבור מליות מלוחות.

מרכיבים:
חצי כוס (125 מ"ל) חלב 3% וחצי כוס מים
3 כפות סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1/4-1/3 כפית מלח דק
4-5 ביצים L

למילוי וקישוט:(אפשר למלא בהמון מליות וקצפות שונות-שוקולד, ריבת חלב, קפה ועוד...אני פשוט אוהבת ומעדיפה מילוי בטעם וניל)
2 מיכלים שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל
אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
-מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר בינוני (בעלת תחתית עבה) על אש גבוהה עד לרתיחה, תוך ערבוב-אני השתמשתי במרית סיליקון.

-
מנמיכים את האש, מוסיפים קמח ומלח בבת אחת.

-מערבבים במהירות בעזרת מרית סיליקון (או כף עץ) עד לקבלת בצק חלק ואחיד-הערבוב לוקח לפחות 2 דקות- לאחר שאתם מקבלים בצק אחיד תמשיכו לערבב אותו עוד קצת בשביל לייבש את הבצק-בתמונה תחילת הערבוב.

לאחר שהבצק התאחד לכדור ונפרד מהדפנות, מסירים מן האש ומעבירים את הבצק מייד לקערת המיקסר עם וו הקצפה, מקציפים במשך 4 דקות במהירות נמוכה-בינונית.

-חשוב מאוד להקפיד על זמן ההקצפה בשביל לקרר את הבצק לפני שמוסיפים את הביצים-בפעם הראשונה שהכנתי את הפחזניות הוספתי את הביצים ישר וזה פגע מאוד במרקם הבצק.

-מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה-אני המתנתי 2 דקות בין הוספת ביצה אחת לשנייה.
שימו לב כשמוסיפים את הביצים התערובת תתפרק למספר שניות אבל אל דאגה היא תתאחד חזרה בהמשך הערבוב.

-שימו לב שהבצק שיתקבל לאחר הביצה השלישית-רביעית צריך להיות קרמי ויציב (לא נוזלי מדי) במידה והבצק נוקשה ניתן להוסיף כף ביצה (לא ביצה שלמה) אך במידה והבצק נוזלי מדי-לא ניתן לתקן את העיסה ויתקבלו פיתות במקום פחזניות.. יכול מאוד להיות שיתקבל בצק קרמי ויציב לאחר הוספת שלוש או ארבע ביצים ולא תצטרכו להוסיף את הביצה הרביעית או החמישית. ולכן צריך לעקוב אחריו היטב החל מהוספת הביצה השלישית....
בתמונה-הבצק לאחר הוספת 4 ביצים.

מכניסים צנתר לתוך שקית זילוף. מעבירים את הבצק לשקית בעזרת מרית-כף, ומזלפים עיגולים קטנים לתבנית המרופדות בנייר אפייה-חשוב להשאיר מרווח בין העיגולים מכיוון שהם תופחים במהלך האפייה, לא להבהל אם העיגוילם קצת נופלים לאחר הזילוף ולא נשארים יציבים הם מתעוררים לחיים במהלך האפייה.
-אופים רבע שעה בחום של 200 מעלות, לאחר מכן מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים 6-7 דקות נוספות (שימו לב לא לפתוח את דלת התנור בשביל שהאדים לא יצאו!!!) ולבסוף אופים 8 דקות נוספות בחום של 180 מעלות כשדלת התנור מעט פתוחה (על מנת לייבש את הפחזניות) לאחר האפייה מצננים היטב בטמפרטורת החדר.
לפני אפיית התבנית השנייה מחממים שוב את התנור ל-200 מעלות (כעשר דקות).

מכינים את המילוי-מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד שמקבלים תערובות חלקה נוקשה וטעימה. (טעם הילדות שלי)
ממלאים את שק הזילוף שהשתמשנו בו קודם לצורף זילוף הפחזניות. הופכים כל פחזניה וממלאים אותה בקרם טעים עד שהיא מתנפחת קלות. (צריך להזהר לא למלא יותר מדי בשביל שהיא לא תתפוצץ) לאחר מכן מצפים באבקת סוכר או שוקלד מומס-מגורד.

מאחסנים בקופסה סגורה היטב במקפיא עד לשעת הצורך. לקראת ההגשה מוציאים ומפשירים בטמפרטורת החדר במשך שעה. ממלאים במילוי לפי בחירתכם מעט לפני ההגשה, מצפים בשוקולד או בכל ציפוי אחר(אני מעדיפה אבקת סוכר) ומניחים בטמפרטורת החדר (אם מועד ההגשה קרוב) או מאחסנים במקרר עד להגשה.
חלולות:

ממולאות:

מצופות:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת