00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת שוקולד מושחתת בקרם חמאה

 
 
העוגה הזו היא שדרוג ל עוגת השוקולד המפורסמת שלי.
 

 
 
 
עוגת שוקולד עם קרם חמאה
 
3/4 + 1 כוסות קמח רגיל מנופה
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו (לא שוקולית)
2 כפיות סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח

1 שמנת לקצפת עמידה
1/2 כוס שמן
2 ביצים
1 כפית תמצית טעם
1 כוס נס קפה מוכן (בלי חלב)

2 כפות ליקר אגוזים או טעם אחר


לשמן מעט תבנית עגולה 26" או רינג המונח על נייר אפיה.
לחמםתנור לחום של 180 מעלות.


לערבב את המוצרים היבשים בקערה אחת.
לערבב היטב את הנוזלים מלבד כוס הקפה בקערה שניה והליקר.
לאחד בין שתי התערובות.  להוסיף את כוס הקפה ולערבל
היטב עד מיזוג מכסימלי של כל המוצרים.

 
 
 
 
 

לאפות 35 - 40 דקות או עד ששולי העוגה נפרדים מהתבנית.

לשפוך מעל העוגה 2 כפות ליקר אגוזים. לעשות חתכים שתי וערב על פני העוגה ולהניח בצד לקירור.

 
הציפוי
 
200 גר` שוקולד
200 גר` חמאה בטמפרטורת החדר
1 חלמון ביצה
1/2 כפית קפה נמס מעורבבת עם 2 כפות מים
1 כפית תמצית טעם
100 גר` אבקת סוכר
1/2 כפית ג`ל אדום


להמיס שוקולד באמבט באן מארי. להקציף את החמאה עם אבקת הסוכר לתערובת בהירה. להוסיף את שאר המצרכים, לערבל היטב ולהכניס למקרר.
 

עם התקשות מה של הציפוי לצפות את העוגה ולהכניס חזרה למקרר.
 
 
*ורק אם בא לכם קשטו גם מלמעלה
 
 
 
 
 
 

שיהיו לנו יופי של  ימים

אלינוער

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת