88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

מקלות הקשקבל של אימי ז"ל בקלי קלות

מקלות הקשקבל של אימי ז"ל בקלי קלות

לכל אמא בולגריה יש את המתכון המיוחד של מקלות הקשקבל, בשנים האחרונות אימי לא הכינה אותם, כי היו לה בעיות באצבעות הידיים והיה לה קשה לאחד את הבצק, גם אני בצעדי הראשונים ניסיתי והיה לי קשה לאחד את הבצק, היום בעידן המגימיקס בקלי קלות.

תמיד היו לאימי קופסאות פלאסטיק סגורות ואטומות ובתוכם המקלות מסודרים כמו חילים,כל מי שהגיע לביקור מרחוק,או נסיעה לחול קיבל את המקלות, כדי שלא ישכח, מי המלכה במשפחה.

עשיתי כמה שינויים קטנים. העוגיות האלה יכולות לשרוד למעלה מחודש, אם נשאר, מי שמדקדק יכול לחמם במיקרו,

 

חומרים לבצק

1 קמח תופח אוסם קטן (350 ג"ר)

1 חמאה מגורדת במגימיקס או לחתוך לחתיכות קטנות (200 ג"ר)

1/2 כוס מים

2 כפות שומשום

1 חלמון

200 ג"ר קשקבל מגורד (גבינת גלעד) גם במגימיקס

כפית מלח

ציפוי

 1חלבון עם טיפה מים

שומשום או קצח

אופן ההכנה

במגימיקס עם להב פלדה ,מערבבים את כל חומרי הבצק,לשים עד שהבצק מתאחד מסביב ללהב הפלדה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ

חותכים את הבצק לרצועות ברוחב  1 ס"מ ובאורך של כ-8 ס"מ.

מרפדים תבנית בנייר אפייה , אין צורך לשמן

מניחים את המקלות ברווח, מברישים את המקלות בחלבון, ומפזרים שומשום והמצאה שלי קצח.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ20 דקות.

מצננים ולא מפסיקים לאכול.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת