88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

המרת מידות ומשקל - להדפיס ולשמור

 כמה פעמים שאלתם את עצמכם, איך ממירים כוס סוכר רגיל לכוס סוכר חום? איך ממירים

מכוסות, לכפות לכפיות וכו'? איך ממירים מנוזל למוצק, מה היחס והמשקל בין המוצרים שאנחנו

רוצים להמיר? כמה זה 1 כף שמרים? להדפיס ולשמור.

 

המידות של הכוסות מתייחסות לכוסות, כפות וכפיות מסט מדידה אוניברסלי כמו בתמונות למטה

 

 

תודה לאריאלה פיקסלר אלון מנהלת פורום עושים שוק ובלוגרית בזכות עצמה שבזכותה הכנתי רשימה זו.

 יחס בין מידות נפח שונות - כאמור יש להשתמש בסט מידות אוניברסלי

1 כוס = 200 מ"ל = 20 כפות

3/4 כוס = 150 מ"ל = 14 כפות

1/2 כוס = 100 מ"ל = 10 כפות

 1/3 כוס = 75 מ"ל = 6 כפות

1/4 כוס = 50 מ"ל = 4 כפות

                                                

ממליצה מאוד להיעזר גם במשקל מטבח במיוחד באפיה

 

 

 יחסי משקל/נפח במוצרים שונים :

1 כוס שמן - 200 גרם

1 כוס חמאה - 240 גרם

1 כף חמאה - 15 גרם

1 כוס פירורי עוגיות - 110 גרם

1 כוס פירורי לחם יבשים - 125 גרם

1 כוס פירות יבשים, קצוצים - 150 גרם

1 כוס קורנפלור - 140 גרם

1 כף קורנפלור - 8 גרם

1 כוס קמח רגיל או תופח - 140 גרם

1 כוס קמח מלא - 125 גרם

1 כוס דבש - 360 גרם

1 כף דבש - 22 גרם

1 כוס ריבה - 330 גרם

1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים - 100 גרם

1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה - 85 גרם

1 כף אגוזים/שקדים קצוצים - 6 גרם

1 כוס אורז  - 200 גרם

1 כף אבקת אפיה - 8 גרם

1 כף סודה לשתיה - 8 גרם

1 כף שמרים יבשים - 10 גרם

1 כוס מלח - 250 גרם

1 כף מלח - 20 גרם

1 כוס קקאו - 140 גרם

1 כוס סוכר - 200 גרם

1 כף סוכר - 20 גרם

1 כוס אבקת סוכר - 120 גרם

1 כף אבקת סוכר - 8 גרם

1 כוס סוכר חום דחוס - 240 גרם

1 כף קינמון = 8 גרם

 קמח תופח

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת` אפיה

1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה

שמרים:

1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 25 גרם שמרים יבשים

 ג`לטין

1 שקית ג`לטין = 14 גרם

1 כף ג`לטין = כ-10 גרם

1 עלה ג`לטין = 4 גרם

יחסי המרה: 1 שקית ג`לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים

 ביצים

ביצה מס‘ 1 - 65 גרם ומעלה

ביצה מס‘ 2 - 55-60 גרם

ביצה מס‘ 3 - 50 גרם

התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה) 

הגדלה                                להוסיף

מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ               20%

מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ               40%

מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ               60%

 

הקטנה                               להפחית

מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ               15%

מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ               30%

מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ               40%

 חום תנור:

צלזיוס       פרנהייט      סימן תנור      תיאור

  105           225                            חום נמוך מאד

  120           250 

  135           275              1            חום נמוך

  150           300              2          

  160           325              3            בינוני-נמוך

  180           350              4            בינוני

  190           375              5          

  200           400              6            בינוני-גבוה

  220           425              7            גבוה

  230           450              8

  245           475              9            גבוה מאד

  


 

 

 

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת