55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

סלט קינואה, עשבי תיבול וחמוציות

המתכון נלקח מהספר "מתכון בטוח" נוסה על ידי  וקצר הצלחה מרובה.

החומרים:

1 כוס קינואה

1/3 כוס עדשים שחורות או חומות

2 גזרים גדולים

1 פלפל אדום

1 בצל סגול קטן

2 מקלות סלרי

1 חופן שקדים קלויים

1 חופן חמוציות מיובשות

1 חופן פטרוזילה קצוצה

1 חופן נענע קצוצה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית סומק

1 כף שמן - לא חובה

מיץ מ- 1 1/2 לימונים

 

הכנה בסיסית של קינואה

שוטפים כוס קינואה ומייבשים בקלייה בסיר. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומעט מלח. מנמיכים האש

ומבשלים במשך 20 דקות. כאשר נגמרים המים בסיר מכבים את האש וכעבור 2 דקות פותחים את הסיר

ומפוררים את גרגירי הקינואה. מניחים להתקרר.

בסיר קטן מבשלים את העדשים בכוס מים עד שהם מתרככים מעט אך עדיין שומרים על צורתם. מניחים

להתקרר. חותכים את כל הירקות, השקדים והחמוציות לגודל קטן ואחיד ושמים בקערה גדולה.

מוסיפים לקערה את הקינואה והעדשים שהתקררו ומערבבים יחד. מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים

ומערבבים שוב. מסיימים בהוספה הדרגתית של הלימון תוך כדי ערבוב וטעימה, כדי לשלוט ברמת החמיצות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת