33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

קישואים ממולאים.

אני אוהבת קישואים, תבשיל קישואים ושמיר,ג'בץ , ירקות מוקפצים עם קישואים, פשטידות קישואים ועוד. במיוחד קישואים ממולאים. כעת זו העונה למצא קישואים עגולים למילוי.

לרוב אני ממלאת אותם באורז מלא ולאחרונה שכנתי סיפרה לי על "פטנט" אותו היא מוסיפה לתבשילים המשדרג כל מנה בשרית או צמחית. החלטתי להכין בבית- הריח היה נפלא, ולהוסיף למנה.

ירקות ירוקים עליים טחונים עם שום ובצל- חבילה של בצל ירוק, עלי סלרי ,רק עלים ולא גבעול, פטרוזיליה, כוסברה, ריחן, אורגנו ,6 שיני שום, 1 בצל לבן, 1 כרישה שוטפים היטב ומייבשים במיבש חסה, או מגבת. טוחנים היטב במג'מיקס את כל המרכיבים ,אורזים בשקית ומקפיאים.

קישואים בינוניים/ גדולים.

2 כוסות אורז מלא.

בצלים קצוץ דק.

כפות  או 50 גרם תערובת של עלים ירוקים.(במידה והעיסה קפואה).

לטגן את הבצל,להוסיף ולבשל את האורז ב- 6  כוסות מים,לתבל במלח ופלפל ובסוף הבישול להוסיף את העלים הירוקים כך שיתמזגו וימסו בתוך האורז.

את הקישואים לרוקן, את הכיפה לשמור. וכן את המילוי- הקפאתי כדי להכין פשטידה.

להכין בסיר גדול רוטב עגבניות, סמיך ועשיר.

רוטב עגבניות.

11/2 ק"ג עגבניות גדולות ובשלות.

2 כפות שמן זית.

1 בצל קצוץ דק,

4 שיני שום כתושות

1 קופסת רסק עגבניות,

2 כפיות סוכר

מלח ופלפל.

חולטים את העגבניות, מנקים אותם מהקליפה וקוצצים.

מחממים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים את הבצל ומאדים, תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך.מוסיפים את השום, את העגבניות, רסק העגבניות והסוכר מלח ופלפל.

מביאים לרתיחה, מפחיתים את עוצמת הלהבה ומבשלים על סף רתיחה , כשהסיר מכוסה.

הרוטב מסמיך, בודקים טעמים.

כשהאורז מוכן, למלא את הקישואים לכסות בכיפה הקטנה,בעזרת קיסם.

להכניס לסיר רוטב העגבניות, ולבשל כשעה על אש נמוכה.

האורז מתבשל עם הקישואים ונעשה רך.

 

 

בתאבון ושבת שלום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת