00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

Hash Browns

כשגרנו בארה"ב , אחת לכמה זמו היינו הולכים לאכול ארוחת בוקר באחת מרשתות בתי הפנקייק שהיו באזור. באמריקה, כשאתה אוכל פנקייק אתה מקבל ליד גם תוספת של Hash Browns . זה טעים, זה ממכר , זה רק פחמימות ( תפ"א ). אבל בישראל , לדעתי לא נמצא אף אחד שאוכל את זה בבוקר. מקסימום לארוחת צהריים קלילה או ארוחת ערב. 

כמה תפ"א שכבו אצלי כבר זמן מה יתומים ומסכנים. ההתלבטות הייתה בין ניוקי תפ"א ( לפי המתכון של אריאלה פיקסלר אלון ) , ( בלוג מקסים ששווה ביקור בכל מקרה אם אתם לא מכירים ),   לבין    Hash Browns  לפי האתר הזה.

 הניוקי היה כבד עליי להיום משום מה, לא התחשק לי להתחיל לרדד וכ"ו (הוא יחכה להזדמנות אחרת ), אז החלטתי על האופציה המעולה השנייה. יצא מדהים! אמא שלי בדיוק קפצה לבקר ושתינו יחד לא הפסקנו ליישר. גם הילדים אהבו, אבל יחד עם קטשופ.

בניגוד למה שאוכלים בבתי הפנקייק אני עשיתי את זה כמו לביבת ענק וחילקתי לרבעים.

תתכוננו ליישר!

מתכון ל Hash Browns ( בסגנון לביבה גדולה )

המצרכים:

4 תפוחי  אדמה בינוניים
1 בצל בינוני
1/2 - 1/4 כפית מלח ( לפי ה
טעם)
מעט פלפל שחור
כ- 30 גרם חמאה.
מרית

ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה. מנגבים אותם היטב במגבת נייר ( לספיגת הלחות). מגררים אותם במגררת גסה.שוב מייבשים במגבת נייר את הלחות שיוצאת מתפוחי האדמה ע"י לחיצה עליהם עם מפית הנייר.( הוצאת הלחות גורמת להם להגיע למצב של קריספיות ).

קוצצים את הבצל דק או גוררים אותו גם כן במגרדת גסה ( אני גררתי)

מערבבים יחד תפ"א עם בצל ומוסיפים מלח ופלפל.

במחבת בינונית שמים כ-20 גרם חמאה ( כ2/3 מהכמות המקורית) ומחכים שתימס לחלוטין.

מוסיפים למחבת את תערובת תפוחי האדמה ומיישרים-לוחצים אותה עם מרית כלפי מטה, ששוב ייצאו נוזלים. מכסים המחבת עם מכסה מתאים על אש קטנה.

לאחר 10 דקות אפשר להרים קצת ולבדוק את הצבע. אם עדיין לא חום זהבהב להמשיך עוד 5 דקות. ( אצלי לקח באמת 15 דקות). אם ההרמה איננה מתאפשרת באופן אחיד אפשר לחלק את התערובת ל-4 רבעים שווים ובצורה כזו יהיה קל יותר.

בתום ה-15 דקות הראשונות או כשמזהיב מצד אחד, להעביר סכין חדה מסביב לכל הדפנות, לשים צלחת גדולה על המחבת ולהפוך את המחבת על הצלחת.

לשים את ה-10 גרם הנותרים של החמאה במחבת, לחכות 2 שניות שתימס ולהחליק בעדינות את הHash Browns  מהצלחת למחבת. שוב לחכות ולאחר עוד 10-15 דקות, התענוג מוכן.

זהו, אפשר להתענג...

לסכרתיים - פשוט צריך לזכור כמה תפ"א הוכנסו בפנים כי כל אחד בינוני שווה למנת  פחמימה אחת ואז ניתן לחלק את הלביבה כולה למספר כמות הפחמימות שרוצים לאכול.

בתאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת