11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגיות ממולאות בריבה

מתכון פשוט וממש טעים של עוגיות פריכות ממולאות בריבה.
צריך קצת להשקיע זמן אבל התוצאה שווה!!!
המתכון לקוח מתוך הספר המקסים של בני סיידא-קופסת העוגיות שלי
מרכיבים: (ל-46 עוגיות סנדביץ)
200 גרם חמאה רכה
כוס אבקת סוכר (120 גרם)
2 כפיות תמצית וניל משובחת
קורט מלח
4 חלמונים
3 כוסות קמח רגיל מנופה (420 גרם)
למילוי ולבזיקה:
1 כוס ריבת תות. (אני השתמשתי ב-2 כוסות, ואתם יכולים להשתמש באיזו ריבה שאתם אוהבים-רק חשוב שהיא תהיה חלקה ושלא תכיל חתיכון פרי בשביל שהמריחה על העוגיה תהיה קלה)
אבקת סוכר לבזיקה מעל העוגיות. (30-50 גרם)
כל התבניות שיש לכם בבית שמתאימות לתנור מרופדות בנייר אפייה. (לא צריך לשמן מכיוון שהעוגיות מכילות כמות גבוהה של שומן).

צילמתי את המצרכים בהשראת הבלוג האהוב עלי בצק אלים


אופן הכנה:
-שמים במיקסר-עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית הוניל, קורט המלח והחלמונים ומערבלים לתערובת בהירה. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את הקמח ומערבלים לקבלת בצק אחיד. (חשוב להוסיף את הקמח בכמה שלבים בשביל שהוא יספג טוב בתערובת. בכוס השלישית שתוסיפו אתם תראו איך הבצק נפרד מעצמו משולי המיקסר ומתאחד)
-מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, משטחים מעט כל כדור ועוטפים בניילון נצמד. שומרים במקרר שעה. (אתם זוכרים שבצק שמכיל כמות גבוהה של חמה אוהב קור והרבה יותר קל לעבוד וללוש אותו כאשר הוא קר?)
-מקמחים 2 דפי אפייה ומרדדים כל כדור בצק בינהם לעלה דק בעובי 4 ס"מ. בעזרת חותכן שתבחרו (עיגול, לב, פרח) בקוטר 5 ס"מ (או בכל קוטר אחר שתרצו) קורצים מהעלה עיגולים, בעזרת חותכן קטן יותר בקוטר 2 ס"מ מוציאים ממרכז מחצית מהעיגולים עיגול נוסף. (אני השתמשתי במגלען תפוח בשביל ליצור את העיגולים הקטנים-פשוט ונוח ומכיוון שהוא צר לא הייתי צריכה לרוקן אותו כל רגע אלא רק אחרי שיצרתי עיגולים קטנים ב- 5-6 עוגיות).
-מחממים תנור לחום ביננוי-180 מעלות.
-מניחים את כל העיגולים בתבניות ושומרים במקרר 15 דקות. אופים כ-10 דקות עד שעיגולי הבצק מזהיבים מעט ונשארים בהירים מצננים היטב. (כדאי להקפיד על זמן אפייה של 10 דקות- לי אין טיימר כי התנור שלי ממש זקן אז תזמנתי כל מגש עם תזכורת בסלולרי).
-מורחים מעט ריבה על עיגולי הבצק השלמים ומכסים את עיגולי הבצק עם החור. בוזקים על העוגיות אבקת סוכר ומאחסנים בקופסא אטומה.

העוגיות הללו יפיפיות ומתאימות במיוחד כמתנה לחברים ולאנשים שאוהבים.אתם מוזמנים להתרשם מהתמונות...

תמצית וניל, חמאה, אבקת סוכר,קורט מלח וחלמונים במיקסר

מתחילים לערבב במיקסר

מוסיפים את הקמח המנופה

לאחר שהעיסה התגבשה ניצור ממנה 4 כדורי בצק נעטוף אותם ונכניס למקרר

מרדדים את הכדור בין 2 ניירות אפייה

מתחילים לקרוץ עיגולים

לפני האפייה
כככ
אחרי האפייה

ממולאות בריבה

מתקשטות בלבן

מוכנות לאכילה

לא לשכוח לשמור בכלי אטום

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת