00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא עובד וכל מה שמסביב

קוביית פרטים אישיים

דונדורמה קיאמקלי - גלידה תורכית אמיתית

מצאתי בבית ספר מתכונים ישן של מתכוני עדות וידוע אני ממשפחה של תורכים אז החלטתי להעלות לכאן מתכון מאוד ישן של הסוד של הגלידה התורכית,מי שהיה בתורכיה וטעם,יודע שהגלידה מסטיק שלהם,זאת שהמוכר שולף מתוך הקירור עם בזנט,או משהו שנראה כך לפחות,גלידה טעימה בטירוף.

אז זה הסוד!

 

מצרכים:

המקום היחיד שתמצאו את המצרכים הינו בשוק לוינסקי בת"א ואולי במעדניות תורכיות של פעם.

 

2 כפות אבקת סחלב

6 כוסות שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

רבע כפית מסטיקה(זה החומר המיוחד)+ כפית סוכר נוספת

כף מי ורדים או מי הדרים

פיסטוקים קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

בכוס שמנת אחת ממיסים את אבקת הסחלב.
את ייתרת השמנת מרתיחים בסיר יחד עם הסוכר,מוסיפים בהדרגה את הכוס שמנת עם הסחלב תוך כדי ערבוב איטי עם כף עץ,את המסטיקה כותשים יחד עם כפית סוכר ומכניסים לתוך הסיר שעל האש,משאירים את הסיר על אש הכי נמוכה לרבע שעה ובוחשים כל כמה דקות.

לאחר כרבע שעה מוסיפים את מי הורדים ומערבבים שוב עם כף עץ.

מורדים מהאש ומחלקים לצלחות הגשה קטנות ועמוקות ומכניסים לתא ההקפאה.

20 דקות לפני ההגשה יש להוציא את הצלוחיות מתא ההקפאה ולהעביר אותם למקרר כדי שלא יהיו קפואים ייתר על המידה.

מוציאים מהמקרר,מפזרים פיסטוקים קצוצים לקישוט וניתן גם קוקוס,המהדרין מוסיפים פלח של אשכולית אדומה מתחת לגלידה.

את הטעם שלה לא ניתן לשכוח - בהבטחה!

 

תהנו!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

הרשומות הנצפות ביותר
תמונת המזל שלי

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gils33 אלא אם צויין אחרת