00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ספרים, מידע ומה שביניהם

מעבר הבלוג

 

כולכם מוזמנים לבלוג בבית החדש

עוף בקולה

באמצע שנות ה-80, אחי מצא באחד העיתונים מתכון שנשמע מאד מוזר... עוף בקולה... זה היה מאד מוזר...

לאמא שלי היתה ויש תכונה נהדרת – והיא אהבה להתנסות במתכונים חדשים. 

אז בערך באיזור פורים היא ניסתה את המתכון שלהפתעתנו היה מאד טעים.

אני מביאה את המתכון בעוד כמה צורות שמצאתי והתנסתי בהם.

 

 

 

עוף בקולה

(המתכון המקורי באתר הלול)

החומרים

¾ כוס מיץ אננס + כמה חתיכות אננס.

¾ כוס קוקה-קולה

1-2 כפות רוטב סויה

2 כפות אבקת מרק בצל או ½- 1 בצל קצוץ. (לחילופין אפשר להתשמש בכף מרק פטריות + כף מרק בצל או בצל קצוץ...)

עוף מחולק או 4-6 חתיכות עוף (ירכיים/כרעיים) מנוקים– אני אישית מעדיפה את העוף ללא עור...

 

אופן ההכנה
* מנקים את חלקי העוף ושמים בקערה.

* בקערה נפרדת מערבבים את מיץ האננס וחתיכות האננס + הקוקה-קולה.
* מוסיפים את רוטב הסויה ואת אבקות המרק הבצל (או אבקת המרק + 
הבצל הקצוץ) ומערבבים היטב (יש להשתדל שזה לא יהיה סמיך מדי).

* את כל הרוטב שופכים מעל העוף.

* שמים את העוף עם הרוטב בתבנית. ואופים במשך כשעה בחום של 180-200 מעלות. (אם צריך לאפות עוד..) – אני לאחרונה כבר שמה את  חלקי העוף מראש בסיר או תבנית שנכנסים לתנור ושופכת את הרוטב על העוף שנמצא כבר בתבנית...

 

הערות וגיוונים:

* חשוב לזכור שאסור לבשל בקוקה-קולה דיאט, בגלל שהיא מכילה אספרטיים.
בשנים האחרונות אני משתמשת בבירה שחורה לייט של נשר במקום הקוקה-קולה הרגיל (שימו לב שהבירה לייט של נשר ממותקת ע"י סוכרלוז ולא ע"י אספרטיים – ולכן ניתן לבשל. אבל הבירה השחורה של מלטי (דווקא של חברת קוקה-קולה :-)) מכילה אספרטיים  ולכן אסור לבשל עם הבירה הזאת.

בשנה האחרונה יצא לשוק קולה גרין – כאשר ההמתקה היא ע"י סטיביה – ולכן (כל עוד המוצר לא מכיל אספרטיים וכיוצב') אפשר לבשל עם הקולה הזאת.

הכי חשוב זה תמיד להסתכל בתוויות ולראות אם יש או אין אזהרה !

(כמו שכתבתי' תמיד חובה להסתכל בתווית ולראום אם יש אזהרה, כשהקולה גרין (שכאמור, ממתוקת בסטיביה) יצאה לשוק, לא היתה אזהרה, אבל השבוע הסתכלתי על התווית של הקולה גרין ויש אזהרה שאסור להשתמש בקולה גרין לאפייה או לבישול!)

 

* את הטיפ הזה מצאתי בספר של שולה מודן – בישולה – ולפעמים אני מגוונת בפירות שאני משתמשת במתכון ובמקום מיץ אננס + פלחי אננס אני מכניסה פירות אחרים, כמו משמשים בקופסא פירות יבשים ועוד. לפני שנה עשיתי את המתכון עם תמרים מגולענים וחתוכים ויצא מאד טעים.
כשאני לא מכניסה מיץ אננס למתכון אני מתשמש בכוס קולה ולא ב3/4 כוס !

 

(ניסתי לעשות את המתכון עם תפוחים ולא אהבתי את התוצאה...) 

 

יש לי עוד מתכון לעוף בקולה – עשיתי אותו כמה פעמים יוצא נחמד (עם כי אני מעדיפה לרוב לעשות את המתכון העליון..)

החומרים

קצת שמן
בצל
עוף מחולק או 4-6 חתיכות עוף (יכריים/כרעיים) מנוקים וללא עור
1 כוס קוקה-קולה
מלח + פלפל אנגלי טחון
חוויאג`
אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה

* חותכים את הבצל לפרוסות רוחב ומפרידים בין העיגולים. מטגנים בסיר עם מעט שמן.
* על שכבר הבצל מניחים את העוף ומתחילים להוסיף קוקה-קולה עד בערך ½ מהגובה של חתיכות העוף.
*מתבלים במלח, פלפל, חוויאג` ומגררים מעל קצת אגוז מוסקט.
* לאחר הרתחה מנמיכים את האש, מכסים ונותנים לזה להתבשל בערך ½ שעה, מוסיפים בערך עוד ½ כוס קוקה קולה ונותנים לזה להמשיך להתבשל.

ככל שהעוף מבושל יותר זמן כך הוא יותר רך ושחום.

 

בתיאבון

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חוטהשני אלא אם צויין אחרת