00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

מתכון - חומוס

 
 
 
 
 
חומוס. לכאורה הכי פשוט, מזון בסיסי שהפך לישראלי ובגין כך הלבנונים רוצים לתבוע אותנו. 
כל כך הרבה ניכתב, ניבדק ונטעם. כל כך הרבה ויכוחים וסקרים והכל כדי לקבוע - מהו החומוס הכי "אסלי" והכי טעים.
אז כמו בכל תבשיל-  זה מוסיף טיפה יותר מלח וההוא מוסיף שום ופטרוזייה והשלישי אומר שבלי בצל זה לא זה. וכמו בכל מאכל הכל זה טעם אישי. וחייבים לנסות ולשנות ולהגיע לטעם המדויק שיערב לחיככם.
המון מתכונים מצאתי באינטרנט , הרבה מתוכם ניסיתי, ערבבתי הוספתי וגרעתי , ובסופו של דבר הגעתי לטעם שלנו, כפי שצריך להיות.
 
אחרי שקראתי בבלוג של איילת 56 על החומוס של השכן ... הינה המתכון שלי.
 
לפני כן מספר הערות:

 

- יש הנשבעים שבחומוס אין שום כתוש - אנחנו אוהבים

- אני מוסיפה גם כמון ופלפל שחור.

- לפעמים מבשלת עם החומוס בצל ופטרוזיליה וטוחנת יחד.

- אנחנו אוהבים את המרקם מעט גרגרי. אם אוהבים חלק  פשוט לטחון יותר.

- קראתי שטוענים שהטחינה צריכה להיות משובחת מסוג מסוים. אז נכון שמרכיבי האוכל עדיף שיהיו משובחים אבל לא להגזים. אני שמה טחינה גולמית משומשום מלא אבל אפשר סתם טחינה מהסופר.

לטעמי החומוס לא טעים קר ולאחר מספר ימים,  אם כי יש כאלה שנשבעים שמכינים ממנו כריכים לעבודה/בי"ס.

 

מבחינתי להכין במקום, לאכול חם ולהתענג עד הפעם הבאה.

 

חומוס שלי - פל

 

1. משרים כוס חומוס למשך כשתים עשרה שעות ולהחליף את המים מדי פעם. מסננים.

2. מבשלים את החומוס עם 1/2 כף סודה לשתיה עד שרך מאוד, מורידים את הקצף שמצטבר והקליפות שצפות.

3. מסננים את הגרגרים, מוציאים ידנית את כל הקליפות שנשרו מהחומוס אבל אין צורך להפוך זאת לפרויקט. לא נורא אם הכל נטחן יחד. שומרים בצד בערך כוס ממי הבישול, ומעט גרגרים שלמים.

4. במעבד מזון מכינים טחינה - 1/4 כוס טחינה, מיץ לימון, 1/4 כוס מים 2-3 שיני שום כתושות מלח פלפל שחור.

5. כשהטחינה מוכנה מוסיפים את החומוס ומתחילים לטחון בפולסים קצרים, להוסיף ממי הבישול עד שמתקבל מרקם גרגרי אבל מעט נוזלי.

6. שמים בצלחות עמוקות ומורחים בכף בתנועה סיבובית על השוליים. מפזרים במרכז את גרגרי החומוס, שמן זית ומעט פפריקה.

 

טעים כשהוא חמים

 

כמובן שאפשר להגיש עם פרוסות חצילים מטוגנים, ביצים קשות, פטריות ובצל מטוגנים, סלט ירקות קצוץ דקדקדק, פרוסות בצל עם המון מלח, חריף ועוד כיד הדמיון ו- פיתות !

 

בתיאבון.  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת