00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהנדס על האש

חומוס עם "בשר"

עברית זו שפה משונה. ואני לא מדבר על זה שכותבים אותה הפוך ואז כל פעם שאתה רוצה לשלב איזה ביטוי באנגלית הוא פתאום קופץ לך לתחילת השורה ואז אי אפשר להבין מה כתבת, ואתה מקבל משפטים כמו:

!!!במחיר מדהים DVD
DIVX MP3!! קורא ועוד

אני מדבר על השפה שהתפתחה פה בארץ שיש בה כל מיני כללים לא מובנים, לדוגמא:

הדגשה:
אם ברצונך להדגיש שם עצם, פועל, תואר או כל מילה אחרת בעברית, נא אמור אותה פעמיים, כדוגמת:
"בונה, יורד גשם בחוץ..."
"זה גשם גשם זה, לא סתם."

נא לשים לב שהדבר אינו מתרגם טוב לשפות אחרות כדוגמת אנגלית
Yo, there`s rain outside"
"This is rain rain this, you know


השבחה:
על מנת לרוממם חפץ מסויים מעל למעמד של חפץ פשוט למעמד של חפץ עם תוכן, נא להוסיף בשר:
"תראה איזה פרוייקט קיבלנו."
"סבבה לגמרי, סוף סוף פרוייקט עם בשר!"

אני בדרך כלל לא מבשל דברים שדורשים יותר מדי התעסקות.  חומוס צריך להשרות יום לפני, לבשל המון זמן, להפעיל מעבד מזון ועוד כל מיני.  מה גם שאין בו כמות מספקת של חלבון בשביל להיקרא "חומוס".  לכן אם אני מכין משהו כמו חומוס, אז שיהיה כבר:
חומוס עם בשר!
מצרכים:
לחומוס:
  • כוס גרגרי חומוס
  • סודה לשתייה
  • טחינה
  • שום
  • לימון
  • מחשבה מראש

לבשר:

  • בשר לטחינה (אני מעדיף מס` 2 - צלעות), או סתם בשר טחון מהסופר.
  • בצל
  • שמן זית
  • שום (יכול להיות אותו השום שהולך לחומוס, זה עדיין נחשב תקין)
  • תבלינים מזרחיים (גם תבלינים ממרוקו זה בסדר, למרות שהם די מערביים.  הכי מוזר זה לשמוע פולני קורא למרוקאי "מזרחי", זה כמו שמישהו מעכו קורא למישהו מרעננה "צפוני".  אנשים פשוט לא סגורים על גיאוגרפיה)
  • צנוברים (אופציית PUT: אפשר לשים, אפשר לא)

לקישוט:

פפריקה

אופן ההכנה:
חומוס:
  • משתמשים במחשבה מראש, ומשרים את גרגרי החומוס במים קרים עם כפית סודה לשתייה למשך הלילה.  אח"כ שוטפים את הגרגרים, מוסיפים מים חדשים ועוד כפית סודה לשתייה ומבשלים 2-3 שעות, על פי מידת הרכות הרצוייה.
  • טוחנים את החומוס במעבד מזון.  מוסיפים מים וטחינה עד שמתקבל המרקם הרצוי, או עד שזה מתלבש טוב על הפיתה, המוקדם מביניהם.
  • אה כן, ומוסיפים גם שום, לימון ומלח (לא סתם כללתי אותם ברשימת המצרכים)
  • לעצלנים אפשר לקנות חומוס בחומוסייה הקרובה למקום מגוריכם.
  • לעצלנים וחסרי חוש טעם אפשר לקנות חומוס בסופר.
בשר:
  • קוצצים את הבצל דק-דק (ראיתם? עוד שימוש בהכפלת מילה לצורך הדגשה!) ומטגנים אותו עד שהוא נרגע. - אופציה, להוסיף גם צנוברים בשלב הזה.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו עם מזלג עץ (אפשר גם עם כף עץ, זה פשוט יותר מסובך)
  • מוסיפים שום, מלח ותבלינים (כמון, בהרט ושות.) ומערבבים
  • מכבים את האש לפני שהבשר מתייבש, אבל אחרי שהוא מבושל.
אופן ההגשה:
ככה, רק עם פיתות ליד:


בתיאבון!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

דוקטרינת הבלוג
אקסיומות בסיסיות בבישול מהיר (או בישול למהנדסים 1מ`):
1. מה שאפשר - על האש. זה הכי מהר, הכי טעים, הכי בריא, מסריח לשכנים ולא בתוך הבית, ואין מה לנקות אחרי זה.
2. ארוחה שלא כוללת איזה סוג של חיה מתה היא לא ארוחה. זה אולי חטיף, או קינוח, אבל זהו. "אוכל בלי חלבון - זה עלבון" (אני צריך לחשוב על פתגם יותר טוב). חוץ מבשר צריך גם ירק או שניים, בשביל לעזור לבשר להתעכל.
3. אוכל שצריך לעבוד עליו כל היום שיבשל מי שלא עובד כל היום.
4. אם אי אפשר למצוא את זה בסופר, זה לא קיים. פה לא יהיו מתכונים עם כמהין (איך מבטאים את זה?)
5. האיבר הראשון שטועם את האוכל הם העיניים. דקה של סידור על הצלחת משפרת את הטעם לפחות כמו כפית של MSG. אשתי פעם אמרה לי על מנה שהכנתי:
"זה מאד טעים אבל זה נראה כמו אוכל של כלבים."
6. אוכל מעובד זה ללוזרים. מי שעיבד אותו שיאכל אותו.
7. מה שיש בבית באותו הרגע זה מה שיש, ועם זה ננצח. אם תשים את כל השאריות ביחד במחבת, הם בדרך כלל יסתדרו ביניהם.
8. בישול זה כמו הנדסה - זה לא מדע מדויק, זה יותר עניין של ניסוי וטעייה. כמויות מדוייקות זה משהו טוב בתיאוריה, אבל אני לא מאמין בלמדוד "350 גרם חזה עוף". יש יותר עוף? שים יותר בצל.
9. אומרים שהדרך ללב של גבר עוברת דרך הקיבה. מסתבר שנשים מתוכננות בדיוק אותו הדבר.
אין דרך טובה יותר להגיד "אני אוהב אותך" מאשר סטייק אנטריקוט מיושן
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל iouziel אלא אם צויין אחרת