00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סוס עם כתם על המצח

מה תרצה להיות כשתהיה גדול?

פוסט שהחל להכתב לפני כשבוע וחצי, אך לא הספקתי לסיימו לפני הטיסה. וכאן בארצות הברית סיימתי אותו בזמן שחטפתי לעצמי איזה רגע אינטרנט נדיר :)
 
דבר אחד אני כבר יודע שלא אהיה כשאגדל...
קונדיטור!
 
חלק מקוראי הבלוג אולי מרימים כעת גבה.
"כיצד זה יתכן?"
הם שואלים את עצמם...
"הרי מלקיאדס כל כך אוהב לבשל ולאפות"
 
טוב אז זה כמעט נכון.
אכן בישול זו אחת האהבות הגדולות בחיים שלי.
ויעידו חברי שאני עושה זאת לא רע בכלל.
בנוסף הם גם יספרו לכם שאין לי בעיה לשהות במטבח שעות ולבשל באיזה שלושה סירים שונים, רק בשביל מנה אחת.
 
אבל לגבי אפיה...
אין לי בעיה עם הדברים הפשוטים.
אבל ברגע שזה מתחיל להסתבך, אני כבר לא נהנה מזה.
ובכל הקשור לעוגות ועוגיות, זה לרוב מסתבך!
 
הקוראים שאינם בקיאים ברזי המטבח, ודאי ישאלו עצמם,
"מה בדיוק ההבדל, זה בתנור וזה על הכיריים זה הכל"
אך לא בכך מסתיים ההבדל יקיריי, לא ולא.
בישול הוא עולם פשוט.
שים קצת מזה, תוסיף קצת מההוא, תריח את התבלין הצבעוני ההוא, ואם זה נראה לך מתאים פשוט תזרוק קצת פנימה...
בבישול אפשר לאלתר בקלות, ואי אפשר לטעות בהרבה, מקסימום אם תיבלת קצת יותר מדי, הטעמים חזקים מדי, ופעם הבאה מתקנים...
והכי טוב זה, שתמיד אפשר לטעום ולהריח ולדעת מה מצבך.
אבל באפיה? זה עולם אחר!
אפיה זה כמו מדע מדוייק. אם אתה לא מדייק בדיוק במינונים ובטמפרטורות ובתהליך כולו, זה פשוט לא יצא!
ועד שזה יוצא לבסוף מהתנור אתה פשוט לא יכול לדעת איך זה יצא.
ואני במטבח לא אוהב לעקוב במדוייק אחר מתכון, אני לא אוהב למדוד את כל הרכיבים. אני אוהב לאלתר ולזרוק לסיר קצת מפה וקצת משם לפי הטעם.
 
לפני שבוע נשארתי עם כמות גדולה של חלבונים לאחר שהכנתי קרם ברולה (זה היוצא מהכלל שמעיד על הכלל, קרם ברולה דווקא ממש קל להכין).
והחלטתי שמה שצריך להכין מכל החלבונים האלה זה מקרון.
מקרון למי שלא מכיר, הן עוגיות סנדביץ` צרפתיות פריכות שבאות לרוב במגוון רחב של צבעים, ונחשבות לפסגה של הקונדיטוריה הצרפתית.
 
 
התחלתי לתור את האיטרנט אחר מתכון...
ונתקלתי במגוון מתכונים שכל אחד מהם יותר מסובך מהשני. (דוגמא לאחד המסובכים ביותר)
לבסוף לקחתי את המתכון הכי פשוט שמצאתי, וגם פה התגלה שהוא דורש עבודה מרובה במטבח, ודיוק גבוה מאוד בזמנים ובטמפרטורות.
 
ולבסוף, לאחר כשלוש שעות שהשאירו לא מעט לכלוך במטבח, ולא מעט כלים לשטוף, נשארתי עם קופסא מלאה בעוגיות.
אז הן לא יצאו כמו בתמונה למעלה (בעיקר הרבה פחות תפוחות), וגם לא היה להם את המרקם הקריספי האופייני למקרון, אבל תכלס הן יצאו ממש טעימות. העכברית אפילו טוענת שהן יצאו יותר טעימות מהאלה הקנויות משום שהיא לא אהבה את הקריספיות של המקרון האמיתיות. (אבל אני לא מסכים איתה :P)
 
אז אמנם יצא טעים, וכולם היות מאוד מרוצים.
אבל יש לי בקשה ממכם...
אם עוד פעם אחת עולה לי רעיון הזוי שכזה של לאםות משהו כזה מסובך, בבקשה תעצרו אותי!
זה פשוט לא שווה את המאמץ.
וכל הקטע הזה של למדוד במדוייק את הכמויות והזמנים, פשוט לא בשבילי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל melquiadess אלא אם צויין אחרת