00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ביורק אפוי

17/04/2009
זהו עוד אחד מהמאכלים הבולגרים הכל כך טעימים.
אמא שלי מכינה את זה מידי פעם ואנחנו מתענגים על כל ביס, לכן כשראיתי את הפלפלים האלה בשוק החלטתי לקנות ולנסות בעצמי - שווה ביותר .
אפשר לשחק כאן עם המלית ולשים גבינות אחרות שאוהבים, עשבי תיבול ואפילו אגוזים.
התוצאה שמתקבלת חגיגית, צבעונית ויפה.
אם יש לכם סבלנות ולא ממש אכפת לכם מהקלוריות, אני ממליצה בחום לטגן את הפלפלים במקום לאפות - ראו הסבר בתחתית הרשומה - למרות שגם כך, לא נשאר פרור.
 
ביורק אפוי
 
מצרכים:
6 פלפל שושקה
1 חב` גבינת טוב טעם
120 גר` גבינת פטה או בולגרית
2 ביצים
מלח (מעט)
פלפל שחור
 
לציפוי - פירורי לחם
 
אופן ההכנה:
את הפלפלים יש לקלות בתנור על מצב גריל עד השחמה מכל הצדדים.
לקלף את הפלפלים, להוציא את הגבעול והגרעינים ולייבש בתוך מסננת עד הגרת כל הנוזלים.
 
לערבב היטב את הגבינות עם הביצים, המלח והפלפל.
 
בתבנית אפיה קטנה ומשומנת, יש לסדר שכבה אחת של פלפלים.
מעל הפלפלים לשפוך את המלית ולשטח.
לסדר שכבה שניה של פלפלים, לפזר בנדיבות פירורי לחם ולרסס מעל מעט תרסיס שמן.
 
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.
 
במתכון המקורי לא אופים את הביורק אלא מטגנים את הפלפלים הממולאים כיחידות אישיות.
כל פלפל ממלאים בגבינה, טובלים בביצה ומצפים בפירורי לחם.
מטגנים במחבת עם שמן ומספיגים על נייר סופג.
אין ספק שזה יוצא הרבה יותר טעים, בכ"ז מטוגן!  אבל הרבה יותר עבודה והרבה יותר קלוריות.... אז וויתרתי.
 
 
 
 פלפל שושקה טריים לפני קליה בתנור.
 
 
 בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת