00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל שבא מהלב

עוף במלח

כבר מזמן רציתי לנסות ולראות האם באמת יש הבדל בינו לבין עוף צלוי אחר.
אספתי מתכונים מהרשת, חלקם ממליצים פשוט להניח את העוף ומסביבו מלח ולא לעשות דבר, וחלקם ממליצים למרוח את העוף במשחת תיבול שייצא גם טעים ולא רק עסיסי.
 
על הדרך נוספו חצאי תפוחי אדמה והמסקנה- מעולה..נפלא לארוח ללא הרבה התעסקות.
 
עוף במלח עם תוספות
 
המצרכים-
עוף גדול  עם עור שלם וללא כתמים מתחת לעור.
 
עשבי תיבול- טימין, רוזמרין, בזיליקום וכו`-קצוצים דק
1/4 כוס שמן קנולה
פפריקה מתוקה
סויה
רוטב צ`ילי מתוק
1/4 כוס מים/מיץ תפוזים
מלח, פלפל
1/2 לימון
 
1/2 ק"ג מלח בישול(העבה)
 
6 תפוחי אדמה עם הקליפה חצויים לאורך
 
אופן  ההכנה
 
לערבב את כל חומרי התיבול חוץ מהלימון.
 
לרפד תבנית התנור בניר כסף.
לפזר מסביב את המלח
להניח את העוף באמצע עם החזה למעלה -שלא ייגע במלח.
להכניס את חצי הלימון לבטן של העוף.
בעזרת מברשת להבריש את העוף במשחת התיבול.
להניח את חצאי תפוחי האדמה על המלח כשהקליפה למטה.
להכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות לשעה או עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה רכים.
 
* ניתן לדעת שהעוף מוכן ולא נא מבפנים, אם נועצים שיפוד בין הירך לגוף- אם הנוזל הניגר צלול, העוף מוכן, אם הנוזל דמי, כדאי לכסות בריפרוף את העוף בניר כסף ולצלות עוד 10-15 דקות.
 
בהצלחה
 
צילום "אומנותי" העוף עם רוזמרין לפני האפיה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמירה אלא אם צויין אחרת