00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

חג החנוכה

במשך שנים חג החנוכה היה החג האהוב עלי – מן חג לא חג . כרווקה הגרה בתל אביב הוא לא אילץ אותי לנסוע הביתה לחיפה כמו ראש השנה ופסח, שבועות וסוכות שהם חגים חגים- משפחתיים כבדים ומלאי ציפיות( מצידם של ההורים...) .
 

לאחר שנישאתי השתנו ההעדפות שלי.

 

חג החנוכה הפך לסיוט.

החל ממפגשי יצירה הורים ילדים ויצירת חנוכיות, סביבונים מבריסטול ונייר צלופן, וכלה במסיבות חנוכה כששיא המסיבה בילדים המחוללים בחושך עם נרות דולקים "באנו חושך לגרששש.." וכל תנועה ביד עם הנר הקפיצה לי את הלב שאוטוטו מישהו עולה באש, וכל הדרך הביתה עם סופגנייה שמנונית ומגעילה ביד כי "אמא תחזיקי לי".

 

כשגדלו הילדות הגיע זמנם של פסטיבל חנוכה וההצגות השונותלילדים. אני בטוחה שהרבה אורחים זוכרים את היכל הספורט, אחרי הופעה שמינית לערך, הצורך לפלס דרך בין שאריות ההצגות הקודמות- קופסאות פופקורן, שקיות במבה, בקבוקי שתיה, סופגניות  ופיצות שלא סיימו. לשבת דחוקים בין ילדים מצווחים, מדברים, בוכים, רצים ומשחקים בין המושבים במהלך ה"הופעה" .

כל שנה שהצלחתי "להפיל" את החובה על בעלי בטענת "זמן איכות" שלו עם הבנות – היתה שנה מאושרת.

 

הבנות גדלו וכיום הן עסוקות בענייניהן שאינם קשורים כלל לחנוכה אלא סביר יותר להניח לסילבסטר הקרב ובא, וחזרה המנוחה לביתנו ואהבתי לחנוכה.

 

נותרה בעיה אחת קטנה.

כן, השמן, שבשנים האחרונות מטריד אותי במיוחד וחלק ניכר מזמני מושקע במציאת דרכים לצימצומו בתפריט שלנו, בדכ` אני משתפת אתכם בכך.

 

הרמתי את הכפפה, חג חנוכה בלי שמן. הכל אפוי. אירחתי כעשרים איש והערב היה הצלחה אדירה.

זה לא שהמצאתי את הגלגל , השתמשתי באפיה במקום בטיגון-  גם לביבות וגם סופגניות. את "הסוד" כבר גיליתי לכם בהכנת קציצות אפויות.

להלן המתכונים לפניכם אם כי כל מתכון שאתם אוהבים יתאים.

 

הערה – בכל מקום שכתוב לטגן – אני שימנתי נייר אפיה עם תרסיס, הנחתי כף גדושה מהבלילה, שיטחתי מעט ואח"כ ריססתי מעל.

200 מעלות חום, אחרי כעשרים דקות להפוך לעוד 10 דקות.

 

 

לביבות תפוחי אדמה קלסיות

 חומרים

1/2 ק"ג תפוחי אדמה

1 בצל קטן קצוץ

2 כפות קמח
 תופח או קמח רגיל

2-1 ביצים טרופות

 מלח ופלפל

שמן לטיגון

 

    מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה. סוחטים היטב מכל הנוזלים שניגרו מהם. מערבבים עם הבצל הקצוץ,  הקמח והביצה, ומתבלים במלח ופלפל.

 -  יוצקים שמן למחבת. מחממים היטב. ממלאים כף גדולה מהתערובת, מחליקים לשמן החם- מקפידים לשמור על הצורה.

 - מכינים לביבות נוספות באותה צורה. מטגנים כמה דקות עד שהן פריכות וזהובות. מספיגים על מגבות נייר. מגישי, ם מיד, ואני כמובן אפיתי

 

 

 

 לביבות תפוחי אדמה

 

 

  

לביבות ירק
המצרכים ל 14 לביבות:
2 קישואים
2 גזרים
2 תפוחי אדמה
בצל קצוץ מטוגן
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
5 כפות פירורי לחם
כפית גדושה שום כתוש
אבקת מרק (לפי הטעם) מלח, פלפל
 
לגרד את הירקות. לערבב את כל המצרכים. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן. ליצור לביבות, להדק היטב, לסחוט, להוציא נוזלים. לסדר אותן בתבנית. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 15 דקות כל צד, או עד שמזהיב - משחים מעט




 
 
 

 

לביבות ירק

 

לביבות בטטה אפויות- ניקי ב
2
בטטות
1
תפוח אדמה
בצל גדול קצוץ מטוגן
30
ג` חמאה ( אפשר לוותר)
ביצה
3/4
כוס פירורי לחם, מעט יותר
פטרוזיליה קצוצה
כף אבקת מרק
מל"פ

 
להרתיח מים, להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה.
לבשל עד שהם רכים.למעוך את הירקות והחמאה, לערבב עם שאר המצרכים, לתבל לחמם תנור לחום בינוני, להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה שהוברש בשמן. ליצור לביבות, (ידיים מעט רטובות) לשטח. להכניס לתנור, 30 דקות בתנור, 15 דקות כל צד
או עד שמזהיב משחים מעט.   כמובן שאפשר לטגן.

 

לביבות בטטה

הלביבות הוגשו עם רוטב יוגורט - יוגורט, נענע קצוצה, מעט שום כתוש מלח, פלפל שחור גרוס.

סופגניות של אמירה

רכיבים:
1
כף שמרים יבשים
1
כוס חלב חמים
1/3
כוס סוכר +1 כפית
2
ביצים טרופות קלות
60
גר´ חמאה מרוככת
1
כף גרידת לימון
1
כף ברנדי

רצוי קמח לחם.  כוסות קמח5

שמן לטיגון.

 - ממיסים שמרים, כפית סוכר בחלב  חמים ומניחים ל- 5 דקות תסיסה.

 

- מוסיפים את שאר המרכיבים ואת הקמח, בהדרגה עד שהבצק לא דביק. - להמשיך ללוש 5 דקות. להוסיף קמח רק אם ממש דביק.

 

- מתפיחים בקערה משומנת עד שמכפיל את הנפח. להוציא אויר ולהתפיח שוב.

 

- להכין תבניות מרופדות בנייר כסף משומן. להכין כדורים ( לאסוף את הקצוות לתחתית) ולהניח להתפחה ( לכסות בנילון נצמד רפוי ולכסות במגבת. ) לפחות פי 2 מהגודל.

 

- לחמם שמן עמוק ( כף עץ בדיקה) באש גבוהה, להכניס את הסופגניה ( כשהחלק התחתון למעלה ) , מכסימום 3 ביחד. לכסות במכסה, כדקה, להסיר המכסה לעוד דקה וחצי,  להפוך ועוד 2 דקות. להוציא בכף מחוררת לנייר סופג. למלא בריבה ולפזר אבקת סוכר.

 

- ואני כמובן הנחתי להתפחה על תבניות עם נייר אפיה משומן ולפני ההכנסה לתנור ( 200 מעלת ) מרחתי במברשת מעט שמן מעל.

 

 

 
סופגניות אפויות 
 
 
 
 

 

סופגניות-"מאפינס" אפויות מלאות בריבה חמה- pirge  

 

לשים בקערה:
1/2 כוס שמן קנולה  (שמתי 1/4  כוס)
 1
מיכל גבינה, 250 גרם 5%  (או פחות)
2
ביצים טרופות היטב במזלג
1
כוס סוכר ( אפשר להכין עם תחליף)
וניל לטעם  (עד 2 שקיות או תמצית)
4
 כפות מלאות קורנפלור
3
 כפות מלאות קמח רגיל
1
 שקית אבקת אפיה
ריבה טובה למלית.  ( כמובן שאפשר ריבה ללא סוכר)

- לערבב בכף עד להתמזגות החומרים – הבלילה דלילה-לא להוסיף קמח
- לצקת לתבניות מאפינס משומנות קלות 3/4 גובה המאפינס
- להניח כפית מלאה ריבה באמצע המאפינס
- לנער קלות את התבנית
- לחמם מראש את התנור לחום  175  ולאפות כ-30 דקות עד שמשחים
- לצנן היטב את המאפינס לפני ששולפים מהתבניות. חשוב ביותר שהמאפינס יהיו קרים.
- לשחרר בעדינות מסביב למאפינס  עם סכין כי הם דבוקים לתבנית. ורק אז לשלוף מלמטה

 

הערה שלי – אני מרפדת את תבנית המאפינס בעטרות נייר משומנות.

הערה (של פירגה(:
ניתן להקפיא - לחמם קלות במיקרו/אובן/תנור לפני ההגשה.

 

 



תיהנו

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת