00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

מרק עדשים

 
 
 

אנחנו משפחה שאוהבת מרק. גם בשיא הקיץ אפשר למצוא בבית סיר מרק מהביל שגורם להרבה הרמת גבות , אבל אנחנו בשלנו- מרק מכל סוג שהוא, תמיד חגיגה. מרקי ירקות קלילים, מרק ברוקולי, מרק בטטות, מרק עגבניות ואורז ועוד.  

מיד אחרי ראש השנה ולא משנה מזג האויר, מבחינתינו הגיע החורף - סיר מרק גדול מוצג בגאון על הכרייים וכל מי שניכנס מוזמן לאכול. המרקים מלאים, כבדים, עמוסים בקטניות ומרכיבים, כמעט תבשילי קדרה.

היום הסתכלתי החוצה, נראה מאוד סגרירי, התפנטזתי על מרק עדשים כתומות, אבל היו רק חומות. שיהיה.  בדכ` אני לא מבשלת עם מתכון מסודר ושמה - מה שיש, משחקת עם תבלינים והינה יש מאכל חדש. אבל אני משתדלת לשחזר כדי שיהיה סדר בברדק כי לא כולם כמוני אוהבים ברדק ואילתורים.

ועוד הערה- עדשים חומות צריך להשרות כשעה במים חמים ולשטוף היטב וכך נמנע הקצף השחור שנוצר בתהליך הבישול.

 

.

 

מרק עדשים

רכיבים:
1
כוס (200 גר`) עדשים חומות

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 גזרים חתוכים לעיגולים

2 שיני שום כתושות

1 עגבנייה קצוצה

כפית שמן

מלח, פלפל שחור,

כפית שטוחה כמון

1/4 כפית כורכום

כף חוואיג` למרק ( מי שלא אוהב יכול לותר אבל לנו זה טעים )

כף גדושה אבקת מרק

10 כוסות מים ( או ציר עוף ) רותחים. 

 

אופן הכנה:

-    משרים את העדשים במים רותחים כשעה וסנן ולשטוף    היטב.

-          לחילופין – לשים בקערת פיירקס את העדשים, לכסות במים רותחים ולהכניס לחמש דקות למיקרו – להוציא ולשטוף היטב.

-          לטגן קלות את הבצל הקצוץ, להוסיף את השום הכתוש, את העגבניות הקצוצות ולבשל תוך כדי ערבוב ומעיכה של העגבניות כחמש דקות .

-          להוסיף את שאר המרכיבים , לכסות את הסיר ולבשל כשעה, עד שהעדשים רכים. לתקן תיבול. לבשל עוד כעשר דקות ללא מכסה.

-          להגיש מקושט בגבעולי כוסברה. לי זה טעים,  עדשים וכוסברה הולכים ביחד.

 

הערות:

-          כמובן שאפשר לשנות את המרכיבים – להוסיף קוביות אדמה, מספר גבעולי סלרי קצוצים, קוביות קישוא, קוביות בטטה ועוד יד הדמיון.

-          לקחת לתשומת לב שעדיף לאכול קטניות עם פחמימות מבחינת ניצול מכסימאלי של מרכיבי המזון, ולכן אפשר להוסיףS חופן איטריות או חופן אורז .

-          יש המערבבים מספר סוגי קטניות.

-          יש המוסיפים בהגשה קוביות קבנוס שטוגנו קודם.

-          יש הטוחנים את המרק.

 

 

נקודות:

כוס עדשים חומות =11 נקודות
1 כפית שמן – 1 נקודה

1 כף אבקת מרק - 1
סה"כ  = 13 נקודות

 

אם מוסיפים פחמימות נוספות כגון תפוח אדמה, איטריות או אורז, או מרכיבים אחרים – לקחת בחשבון בחישוב הסופי של הנקודות.

 

בתיאבון

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת