00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגיות שוקולד

 
 
 
לקראת סוף השבוע אני מביאה לכם עוגיות שוקולד שנחטפות אצלי (נו, טוב, פה יש להקת ארבה:-) באותה מהירות שהן נאפות.
 
כדאי להכפיל כמויות.
 
 
תהנו.
 
  
 
 
עוגיות שוקולד רכות
 
3 ביצים (טמפ` חדר)
3/4 כ` סוכר
6 -8 כפות קמח תופח
100 ג` חמאה
300 ג` שוקולד (השתמשתי ב 200 מריר ו 100 חלב)
 
 
לחמם תנור  לחום   *180.
 
להקציץ ביצים עם הסוכר. להמיס השוקולד עם החמאה. לערבב עם הביצים. להוסיף את הקמח.
 
 
 
 
התערובת צריכה להיות נוזלית אך לא מימיית. אם אתם חושבים שיש צורך להוסיף קמח. תוסיפו. זה ענין של רגש.  השתמשתי בקרוב ל- 8 כפות. כל פעם זה יוצא  אחרת, תלוי גם בשוקולד וגם במידת החום בזמן הערבוב של הביצים עם השוקולד.
 
 
להכניס למנז`טים ולאפות לא יותר מ- 15 דקות. להוציא, לקרר 1-3 דקות ולקלף את המנז`ט.
 
העוגיות נוטות להתקשות מהר אז מיד עם התקררותן לכסות אותם או להכניס לקופסא (אם נשאר מה). 
 
מתקבלת כמות של  30 (מינוס פלוס) עוגיות. תלוי בכמות שהכנסתם למנז`ט.
 
 
5 דקות לפני תום האפיה לשים מעל כל עוגיה חצי קוביית שוקולד או דובדבן יבש או כיד הדמיון הטובה עליכם. אפשר כמובן להשאיר as is.
 
 
אפשר גם להשתמש בשלושה חלמונים ושני חלבונים ואת החלבון הנותר להקציף היטב במיקסר ולהכניס לתערובת. נותן ומוסיף עדינות מסויימת לפצצת השוקולד הזו :-)
 
 
 
                         
עוגיות שוקולד מצופות
 
2 כוסות קמח
100 גר` חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום כהה
2 ביצים
1 סוכר וניל
2 כפות קקאו (לא שוקולית)
1 כפית אבקת אפיה
 
 
לציפוי
 
300 גר` שוקולד מומס
1/3 כוס חלב חם
 
 
בקערה, לערבב חמאה ושני סוגי הסוכר.
 
להוסיף ביצים וסוכר וניל ולהמשיך לערבב לתערובת הומוגנית כ 2 דקות.
 
להוסיף בהדרגה את הקמח, הקקאו ואבקת האפיה. לערבב קצרות.
 
לחמם תנור לחום 180 מעלות.
 
להניח נייר אפיה על תבנית עוגיות. לרדד את הבצק לעובי של כסנטימטר ולקרוץ עיגולים. 
 
לאפות כ 12 - 14 דקות. להוציא את העוגיות מהתנור ולקרר.
 
בינתיים מכינים את הציפוי. להמיס מעל סיר אדים כפול את השוקולד . לכבות את האש ולהוסיף בהדרגה את החלב תוך בחישה.
 
בעזרת מלקחיים לטבול כל עוגיה בתוך תערובת השוקולד ולהניח על גריל התנור (מעל נייר אפיה) להתקשות וקירור.
 
 
 
המשך יומנעים ומחוייך
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

63 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת