00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קרפלך כיסוני בשר

 
 
קרפלאך בשר גולש + כבדים טחונים עם הרבה בצל
בתוך מרק עוף
 
זה לא מכבר קיבלתי מתכון חדש מגיסתי, לבצק מצויין שקיבלה היא מהמחותנת שלה, טעמתי, מה זה טעמתי, אכלתי, ( בשנה שעברה, עת התארחתי בביתם בחיפה),  את הקרעפלאך הללו בתוך מרק עוף עשיר בירקות וניחוחות עוף אמיתי, ומה אומר, נזכרתי השנה, ביקשתי את המתכון, והריני פה, לחלוק אותו עמכם .
*יש להתחיל מהכנת המילית, שזה גולש טוב, מבשר בקר או הודו, לבחירתכם, והבצק, שמבשלים אותו בחלק מתהליך הכנתו,  גם הוא צריך לנוח, ולהתקרר מעט.
*חיתוך הבצלים יכול להיות קוביות גדולות או טבעות עבות, לא משנה מכיוון שהכל טוחנים במטחנת הבשר בסופו של דבר.
 
מילית:
חבילה -800- גר` גולש עגל,
הרבה בצל חתוך לקוביות
תבלינים פלפל מלח פפריקה מתוקה
מים מעט ורק לפי הצורך. (לרוב אין צורך להוסיף כי הבצל מפריש המון נוזלים)
כבד:
6 כבדי עוף נקיים מגידים להשרות בקערת מים חצי שעה.
בצל גדול או שניים בינוניים לפרוס,
שמן לטיגון.
פלפל שחור,
מלח.
הכנת הכבד:
 
לצקת  מעט שמן קנולה במחבת, לטגן את פרוסות הבצל, עד לגוון זהוב /שחום להוסיף את הכבדים המסוננים היטב מהמים, לתבל בפלפל שחור, מעט מלח, להפוך מדי פעם עד שמאבד את הגוון החי והדמי,  לצנן.  
הכנת בשר הגולש 
לטגן קוביות בשר הגולש בשמן, עד שמאבד את הצבע האדום, להפוך מדי פעם.
להוסיף תבלינים, פלפל שחור ופפריקה לערבב ולטגן יחד כ- 10 דקות,
להוסיף את קוביות הבצל, לערבב היטב, ולבשל בתוך הנוזלים המופרשים, על אש קטנה, אם יש צורך, להוסיף מעט מים מדי פעם, עד שהבשר רך דיו לאכילה. בערך כשעה ורבע על אש קטנה.
 
אני בישלתי בסיר לחץ, 20 דקות, מה שמאוד מקצר את התהליך,
לשפוך הכל לתוך מסננת לניקוז הנוזלים. או להוציא  את הגולש בכף מחוררת.
 למילית:
במטחנת בשר טוחנים כבד וגולש + כל הבצל (משניהם), מתבלים בפלפל שחור ומלח אם צריך. צריכה להתקבל עיסה אחידה ולחה במידה, אם צריך אפשר להשתמש בתוספת  מעט מהרוטב בו בושל הגולש.
לערבב היטב בקערה את הגולש והכבד הטחון לעיסה אחידה ולחה מעט. לתקן תיבול
 
הכנת הבצק ( ואיזה בצק רך ונעים )בתוך סיר עמוק ורחב
 
 שתי כוסות מים
1 חבילה מרגרינה,
מעט מלח
 
להרתיח כל החומרים, להוסיף
4 כוסות קמח רגיל,
להוסיף שלוש ביצים שלמות מעורבבות במזלג, ללוש מיד שלא יתקשו הביצים בתערובת החמה.
 
להניח לבצק לנוח ולהתקרר.
 
 
על משטח מקומח היטב, לעבד את הבצק שיהיה נוח לרידוד במערוך.
לקרוץ עיגולים בכוס, להניח במרכז מעט (כפית לערך) מילית,
 
 
 לקפל לחצי ולהדביק היטב.(אפשר להשאיר כך, ו/או...)
 
לקפל ולהדביק את שתי הקצוות
בשלב זה, ניתן לקמח תבנית שטוחה, או לשים גליון נייר אפיה. לסדר את כיסוני הבצק הממולאים בתבנית, ולהפריד בין שיכבה לשיכבה בנייר אפיה,
(עשיתי ארבע וחצי קומות).  להלביש על התבנית שקית ניילון גדולה, ולהקפיא. אחרי הקפאה טובה, אפשר להעביר לקופסה סגורה, עם מכסה תואם, ויש לכם קרפלאך לכל  חגי תשרי.
ואז כשמתחשק,  להוציא רק את הכמות הדרושה. לבשל במי מלח ישר מההקפאה,  להוסיף בצלחת למרק החם עם חתיכת גזר ולאכול בהנאה.
 
 
 
קרפלאך מוכנים להקפאה= שכבות מופרדות בנייר אפיה
*טיפ. למי שיש את המכשיר עם המשולשים, שעשה עליה יחד עם עולי רוסיה, המתמחים בכגון אלה, זה חוסך המון המון עבודה, אם אין לכם, תכינו כמו שכל הבבושקות שלכם הכינו לפני עידן המכשיר וזהו. הטעם אותו דבר, זה העיקר. בהצלחה בתאבון ולהשתמע.
 
ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה, מלאה בכל טוב.
 
 
 
 
 
 
*פורסם לראשונה ב- 24.4.2011
  קיבלתי הרבה תלונות, שאין תמונות- אז הרי הן לפניכם.  בתוספת השינויים שעשיתי במתכון כמו תוספת הכבד, וצורת ההקפאה.
שווה פירסום חדש לקראת ראש השנה, לא?
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת