00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

דג במחבת ומג`אדרה בורגול ועדשים

 

 

לפעמים משתלטת עלי העצלות. בדכ` אני יודעת מה אבשל מראש כל השבוע אבל לפעמים ניגמרים לי הרעיונות.

 

יש לי חברה שאומרת : 

יום ראשון -פירה,

יום שני - ציפס,

יום שלישי-תפוחי אדמה בתנור,

יום רביעי -תפוח אדמה במיקרו,

יום חמישי - פתיתים ( צריך לגוון..)

ויום שישי פלאפל....

וכל יום מנה בשרית - שניצל.

 

ואני? אני חייבת לרענן, לחדש, לגוון,  וזה עושה לי חיים קשים. כי לפעמים צריך לקנות מוצר ספציפי, או להפשיר סוג כזה או אחר של בשר.

 

אתמול דחיתי ודחיתי את ההחלטה, הלכתי לישון, התעוררתי, שתיתי קפה והמשכתי להתלבט. בבוקר אני כבר בבעיה – אין הרבה אופציות.  בשר ועוף כבר אין זמן להפשיר, שניצלים/חזה עוף אכלנו יום קודם. חיטוט קצר במקפיא. מצאתי חצי מגירה עם חצאי פילטים של אמנון. קפוא. אני לא קניתי. חמתי בכל פעם שמגיעה מביאה איתה מספר יחידות שנדחפות למגירה במקפיא ונישכחות.

החלטתי שזה יומם.

 

הוצאתי מספר פילטים, להפתעתי הם היפשירו די מהר – שעה השרייה במים, להחליף את המים באמצע והם מופשרים.

 

ייבשתי, מרחתי בתערובת הכי בנאלית – שום כתוש, פפריקה, מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית. הכל הוכנס לקופסה שאופסנה במקרר למספר שעות ויצאתי לסידורי.

לקראת הארוחה, חיממתי מחבת טפלון ( חדשה וללא שריטות למרות שאני לא יודעת מה נכון או לא נכון בנושא הקשר בין טפלון לסרטן). עשר דקות בערך מכל צד מתקבל דג שחום וטעים. מספר טיפות של מיץ לימון – משדרג את הטעם.

 

ומתכון מסודר –

 

דג במחבת

5 פילטים מופשרים ומיובשים

תערובת – כף שטוחה פפריקה, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ( גרוס מומלץ), 3 שיני שום כתושות וכפית שמן זית.

למרוח היטב את הפילטים ולהשאיר בתערובת מספר שעות במקרר.( אפשר להכין מיד)

לטגן במחבת טפלון

טעים !!!

 

נקודות

140 גר' דג = 3

כפית שמן זית - 1  ( אפשר לוותר ולהשתמש בתרסיס= 0)

תבלינים = 0 נק`

 

סה"כ 4 נקודות למנה.

 

 

הוגש עם ירקות קצוצים, ומג`אדרה בורגול ועדשים ששודרגה בטיפ של מסלנסקי  כאן – להוסיף בצל מיובש.

תוספת שלי - גזר מגורר משאיר את התבשיל עסיסי.  

 

 

 

מג`אדרה בורגול ועדשים.

 

1/2 כוס עדשים שחורות מושרות במים חמים כחצי שעה.

כוס בורגול גס שטוף ומסונן

2 בצלים בינוניים קצוצים גס/רצועות

כפית שמן

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1/4 כוס בצל מיובש ( לא מטוגן )

טיפה כורכום ( לא חובה )

2 כוסות מים חמים

1 גזר מגורר

 

לטגן את הבצל עד שמאבד את הצבע שלו ובשוליים מקבל גוון חום.

להוסיף את הבורגול ואת העדשים ( מסוננים), תבלינים ומים, 1/4 כוס בצל מיובש להביא לרתיחה ולבשל כעשרים דקות.

 

את התבשיל אפשר לאכול כארוחה בפני עצמה עם יוגורט קר והשילוב של התבשיל החם ויוגורט קר וחמצמץ - מיוחד וטעים מאוד.

 

מומלץ.

 

 

נקודות

כוס בורגול –16 נקודות

1/2 כוס עדשים =31/2  נק`

כפית שמן זית = 1 נק`

1/4 כוס בצל מיובש = 0

גזר + תבלינים = ס נק`

 

סה"כ כל התבשיל 1/2 20 נק`.

 3/4 כוס =  4 נק'

 

 בתיאבון 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת