00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פאי תפוחים

הנה עוד מתכון מסדרת ה"קלים להכנה" ועושי הרושם. זו עוגה גבוהה, יפה וברור שגם טעימה .
המתכון המקורי אמנם עם תפוחים אבל בקלות ניתן להחליף אותם בפירות העונה.
 
לבצק:
2.5 כוסות קמח תופח
200 גר` חמאה
5 כפות סוכר
5 חלמונים
ללוש היטב לבצק אחיד - 2/3 מהכמות, לשטח בתבנית 26 קפיצית* בתחתית ובדפנות.
1/3 לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא (לפירורים)

למלית:
5-6 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
2 כפות ריבה  - אני ממליצה על ריבת משמש.
לבשל יחד כמה דקות, עד שמתאחד והתפוחים מתחילים להתרכך מעט.

קצף:
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
חבילה אינסטנט פודינג וניל

להקציף חלבונים, להוסיף את הסוכר ולקפל את הפודינג אל הקצף, (או להקציף עוד 20 שניות עד להטמעת הפודינג בקצף).

על הבצק ששיטחנו בתבנית לשים את התפוחים המבושלים, מעל התפוחים את הקצף, ומעל הקצף לגרר את הבצק שהיה במקפיא.

לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד שמזהיב. (כ-25 דק` אפיה ועוד 5 דק` בתנור כבוי וסגור)
 
* ניתן להכין את העוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ ואז יוצאת עוגה גבוהה ומרשימה (בתמונה)
* אפשר ורצוי להכין בתבנית פאי מתפרקת ואז גם מקבלים את הסילסול היפה בשוליים.
* מסתובבים ברשת מתכונים דומים של כל מיני גולשים, לכן קצת קשה לי לתת קרדיט - אז רק לחידוד העיניין - לא אני ממציאת המתכון אבל הוא נוסה בהצלחה במטבחי
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

62 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת