00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהנדס על האש

חזה הודו בגריל עם רוטב סגול

אני כל הזמן מטיף על נפלאות האנטריקוט ועל כמה שהוא הדבר הטוב ביותר בייקום.
אז קודם כל אני רוצה לחזק את דברי: 

אך, כמה שאני צודק.

זהו, חיזקתי.

עכשיו לעניינו. למרות שאפשר להתקיים על דיאטה של סטייקים בלבד (יש מדינה שלמה בקצה השני של העולם שעושה את זה, קוראים לה ארגנטינה), מדי פעם זה מרענן לאכול משהו קצת אחר.  מה גם שעם עליית מחירי הבקר בעולם (מדד הסינטה טיפס ב 33% בשנה האחרונה), האנטריקוט קצת כואב בכיס.

אז מה הפתרון?

כשרוצים לאכול בשר לבן, הגויים אוכלים חזיר. אצלנו בעם הנבחר הולכים על משהו פחות מתפלש בבוץ, הודו.

אבל מה הקטע עם הודו? לא משנה כמה הוא יתאמץ, הוא בחיים, אבל בחיים לא יתקרב לסטייק עשוי כהלכה. אבל כמו בתחומים רבים אחרים בחיים, זה שאתה לא ממש הדבר האמיתי לא ימנע ממך לנסות, לדוגמא:

מכוניות:

אין לך מרצדס.  אתה חולם בלילות על מצרדס.  היית כורת את אוזן שמאל בשביל מרצדס, אבל לא קוראים לך וורטהימר, קוראים לך משה ואתה עובד בתחנת דלק.  אז אתה קונה פיאט אונו במייטב כספך, שם פלסטיקים מכל כיוון, מלביש את הגרביונים הישנים של אמא שלך על הפנסים, מצייר להבות בצדדים עם טושים שקיבלת בכיתה ב`, תולה דיסק של אבי ביטר על המראה ושם על השמשה האחורית מדבקה של Oakely - No-Fear - Bolle או משהו אחר שעומד בתקן הערסים הישראלי.

וכשבסוף אתה נכנס לאוטו מבסוט עד השמיים, אתה מגלה שהאוטו לא מניע כי, מה לעשות, פיאט אונו זה חתיכת גרוטאה שחבל על הזמן.

סקס אפיל:

מה לעשות, את כבר לא בת 20.  גם לא בת 30, 40 או אפילו 50.  את גם ממש לא מדונה, והפעם האחרונה שעשית כושר הייתה כשרקדת בכיכר כשצאסק"א אכלה אותה.
את מורה בבית ספר תיכון - פקידה - ספרנית - משרה מכובדת אחרת, אבל איפשהו הראש מסרב לקבל את הסטטוס הזה, ואת מנסה בכח לחזור 40 שנה אחורה לתקופה שאת חושבת שהיית מינימום אליזבת טיילור באמצעות חצאיות מיני, מחשופים עמוקים מאד (מאד), שיער מחומצן צבוע בצבע רדיואקיטבי זה או אחר, אודם תואם לשיער וכמויות של איפור שמספיקות לצבוע את הפיאט אונו מהסעיף הקודם.

אבל בסופו של דבר התוצאה היחידה היא בהלה המונית ושנים של טיפול פסיכיאטרי לתלמידים המסכנים שהיו צריכים לשבת שנתיים בכיתה.  וכן, אני אחד מהם.

חזה הודו בגריל עם רוטב סגול:
מצרכים:
- חזה הודו
- כוס דובדבנים (או תותים, זה גם עובד)
- חמוציות מיובשות (או משהו אחר מיובש כמו צימוקים.  לי היו חמוציות)
- יין אדום
- סוכר חום
- מלח גס
- דבש

אופן ההכנה:
1. קודם כל צריך להשרות את החזה במי מלח.  פעם עשיתי את זה עם תבנית עמוקה אבל גיליתי פטנט חדש.  לוקחים שקית עם ריצ`רץ`, שמים בפנים את ההודו, ומוסיפים מים עד שההודו מתכסה. על כל כוס מים מוסיפים כף מלח גס וכפית סוכר חום.  (רצוי להמיס את הסוכר לפני כן).  את השקית שמים בתוך קערה במקרר למשך הלילה.
2. ביום שאחרי מוצאים את החזה מהשקית, שוטפים, מנגבים וזורקים על הגריל למשך כ-חצי שעה, עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 70 מעלות בפנים.  מעט לפני שהוא מוכן אפשר למרוח בדבש או במי סוכר.
לרוטב:
3. מנשלים את הדובדבנים מהגרעינים.
4. מחממים במחבת קצת יין אדום.  מוסיפים את הדובדבנים, החמוציות, ו 1-2 כפות של סוכר חום, תלוי כמה מתוק אתם אוהבים.  אוכלי השפנים שביננו יכולים גם להוסיף כף חמאה.
להגשה:
פורסים את ההודו כשהוא עדיין חם, מסדרים יפה בצלחת ומוסיפים רוטב.

אם הכל עבד כמו שצריך, זה בסוף אמור להראות בערך כך:


אז נכון, זה בחיים לא יצא מוצלח כמו פרה חצי רקובה, אבל יש לו את הכבוד שלו.
וחוץ מזה יש עוד אלף ווריאציות שאפשר לעשות עם חזה הודו, כי הוא יחסית חסר טעם, אז זה כמו איזה בגד שחור שהולך עם הכל.

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

דוקטרינת הבלוג
אקסיומות בסיסיות בבישול מהיר (או בישול למהנדסים 1מ`):
1. מה שאפשר - על האש. זה הכי מהר, הכי טעים, הכי בריא, מסריח לשכנים ולא בתוך הבית, ואין מה לנקות אחרי זה.
2. ארוחה שלא כוללת איזה סוג של חיה מתה היא לא ארוחה. זה אולי חטיף, או קינוח, אבל זהו. "אוכל בלי חלבון - זה עלבון" (אני צריך לחשוב על פתגם יותר טוב). חוץ מבשר צריך גם ירק או שניים, בשביל לעזור לבשר להתעכל.
3. אוכל שצריך לעבוד עליו כל היום שיבשל מי שלא עובד כל היום.
4. אם אי אפשר למצוא את זה בסופר, זה לא קיים. פה לא יהיו מתכונים עם כמהין (איך מבטאים את זה?)
5. האיבר הראשון שטועם את האוכל הם העיניים. דקה של סידור על הצלחת משפרת את הטעם לפחות כמו כפית של MSG. אשתי פעם אמרה לי על מנה שהכנתי:
"זה מאד טעים אבל זה נראה כמו אוכל של כלבים."
6. אוכל מעובד זה ללוזרים. מי שעיבד אותו שיאכל אותו.
7. מה שיש בבית באותו הרגע זה מה שיש, ועם זה ננצח. אם תשים את כל השאריות ביחד במחבת, הם בדרך כלל יסתדרו ביניהם.
8. בישול זה כמו הנדסה - זה לא מדע מדויק, זה יותר עניין של ניסוי וטעייה. כמויות מדוייקות זה משהו טוב בתיאוריה, אבל אני לא מאמין בלמדוד "350 גרם חזה עוף". יש יותר עוף? שים יותר בצל.
9. אומרים שהדרך ללב של גבר עוברת דרך הקיבה. מסתבר שנשים מתוכננות בדיוק אותו הדבר.
אין דרך טובה יותר להגיד "אני אוהב אותך" מאשר סטייק אנטריקוט מיושן
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל iouziel אלא אם צויין אחרת