00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

רדיו רוסקו

רדיו רוסקו, אלנבי 97, תל אביב

 

רדיו חזק

 

כשהולכים בלילה לאורך רחוב אלנבי, שום דבר לא נראה מבשר טובות. אבל אז, כשנכנסים לבניין מספר 97, מתגלה פתאום חצר פנימית יפה, המבשרת על כניסה לגן עדן עירוני. כאן שוכנת "רדיו רוסקו", אחת התוספות המבורכות והחינניות ביותר של השנה האחרונה לסצנת המסעדות התל-אביבית.

 

זה לא מקום מפואר כלל וכלל, הוא מעוצב בסגנון רטרו וחף מפוזה. הריהוט בסיסי והתפריט מודפס על נייר פשוט. האווירה כאן צעירה, מסביב ניתן לזהות לא מעט פרצופים מוכרים – וריח חזק ומגרה של אוכל איטלקי אופף את חלל החדר. השף מנה שטרום יודע דבר אחד או שניים על המטבח בארץ המגף – ויש כאלה, שאף מוכנים להישבע בפיצות שלו.

 

למנה ראשונה הזמנו שלוש יחידות פנזרוטי (24 ₪), המוגדרות בתפריט כ"סופגניות נפוליטניות מלוחות במילוי גבינות". בפועל היו אלה כיסוני גבינה קטנים, רכים ומטוגנים, שהתגלו כנשנוש טעים. מזל שהוגשו רק שלוש יחידות כאלה – כי יכולנו להמשיך לאכול מהן ללא הפסקה. המשפט "לראות את נאפולי ולמות" קיבל לפתע משמעות חדשה, קולינארית.

 

 

מנה ראשונה נוספת היתה פולנטה עם פטריות ורוקט (36 ₪). היא כללה שתי פרוסות פולנטה זהובות, חמימות וטעימות.

 

 

מרק מינסטרונה (28 ₪) היה עשיר בטעמו.

 

 

למנה עיקרית הזמנו סלטימבוקה (68 ₪), שהוא מאכל הפופולארי מאוד באיטליה. אל השולחן הוגשו שלושה נתחים של עגל חלב ופרושוטו, שהודקו אחד לשני. שילוב הטעמים בין הבשר הרך, הפרושוטו המעושן ורוטב החמאה - היה מוצלח מאוד. בארץ אגב, בשל טעמי כשרות כנראה, המאכל הזה לא כל-כך מוכר – וחבל.

 

 

אי אפשר לאכול במסעדה של מנה שטרום מבלי להזמין פיצה. אז הזמנו פיצה תרד, ריקוטה, צנובר ועגבניות שמש (46 ₪). אחד הטרנדים התל-אביביים הנוכחיים בפיצה הוא הוויתור על רוטב העגבניות המסורתי לטובת ממרחים מעודנים יותר. התוצאה לעיתים מקורית ומעניינת – אך לפעמים גם מעוררת געגוע לפיצות של פעם. הפיצה הזאת בכל אופן היתה מ-ד-ה-י-מ-ה, מהטובות שאכלתי בארץ. הבצק היה דק כנייר – ושילובו עם קרם התרד וגבינת הריקוטה היה מקורי, מוצלח ומיוחד. זאת בדיוק ההגדרה לפיצת גורמה – והמנה הטובה ביותר שאכלנו במסעדה.

 

 

 

 

כמו כן הזמנו פיצה פורטובלו ועגבניות שמש (46 ש"ח), שהיתה טובה מאוד, אם כי לא אלוהית כמו פיצת התרד.

 

 

בנוסף הזמנו רביולי תרד וריקוטה (54 ש"ח). מנה נחמדה.

 

 

לקינוח הזמנו טירמיסו (34 ₪), שהוגש בכוס והיה סביר.

 

 

היה זה ערב של אוכל טוב, אלכוהול, כיף - ואווירה שהזכירה את חו"ל. המחירים הנוחים הופכים את המסעדה לאטרקטיבית אף עוד יותר. יצאנו מהמקום בתחושה שנחזור אליו שוב בקרוב. נראה שזאת עומדת להיות תחילתה של ידידות מופלאה. ולא בקזבלנקה – ברדיו רוסקו.

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת