00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

עוגת קוקוס ושוקולד

 
 
 
למי מאיתנו אין סודות מטבח שאותם הוא לא ישתף גם באיום גיליוטינה? למי מאיתנו אין את המתכונים האלה, הנפלאים שאותם הוא שומר ככה מוחבאים שלא לעיני כל דיכפין?
 
גם לי יש.
 
יש לי גם מתכונים שקיבלתי בירושה. יש בידי ספר בישול גרמני, שכתוב בשפה גרמנית גותית ופורסם בשלהי שנת 1897  (לא טעות). זהו ספר שסבתי ז"ל סחבה איתה לפלשתינה מגרמניה. ספר שניתן לה בידי אמה כמובן.
 
יש בידי כל מיני מתכונים שגזרתי ממגזינים כשחייתי בחו"ל ויש בידי גם העתקים שעשיתי ממחברת "אוצר" . מחברת זו היתה שייכת לאמא של חבר שלי. מתכונים היסטוריים ממש.  
 
ולפעמים כשנמאס מ"הרגיל" אני פונה לאוצרות שלי.....
 
 
 
עוגת קוקוס - שוקולד  לזכר אסתרק`ה גרשון ז"ל.
 
 
3/4 כוס סוכר
3 כפות קקאו
1/4 כוס יין אדום מתוק
1/4 כוס מים
 
לבשל את כל המרכיבים על אש קטנה עד המסת הסוכר. לקרר.
 
 
200 גר` חמאה רכה
5 חלמונים
1.5 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
 
להוסיף לתערובת מעלה את החמאה ולערבב היטב לתערובת הומוגנית. להוסיף את החלמונים, הקמח ואבקת האפיה ולבחוש היטב.
 
 
5 חלבונים
3/4 כוס סוכר
 
להקציף היטב לקצף יציב.
 
לחמם תנור לחום בינוני. (180 מעלות)
 
לערבב עם הבצק חצי מכמות קצף הביצים.
 
את המחצית השניה לערבב עם 100 גר` קוקוס.
 
לקחת חצי מכמות הבצק ולשטוח על תבנית משומנת. (אני כהרגלי אופה ב"רינג") . להניח מעל את קצף הביצים ומעל לכל זה את המחצית השניה של הבצק.
 
לאפות כ- 30 דקות או עד שגפרור/קיסם הנכנס לעוגה יוצא נקי. 
 
לפזר מלמעלה אבקת סוכר אם בא לכם. נותן אפקט אדיר לשכבות החום-לבן.
 
 
 
 
עוגה זאת אפשר להכין גם בפסח . יש להחליף את הקמח באבקת שקדים מרוסקים וכמובן ללא אבקת האפיה.
 
 
 
 
 
 
הקצפה נכונה של חלבונים
 
על החלבונים להיות בטמפרטורת החדר , נקיים לחלוטין משאריות חלמונים.
 
עם יש נקודת חלמון קטנה, אפשר לדוג אותה עם קליפת ביצה.
 
מתחילים לערבל עד הופעת בועות. בשלב זה ניתן להוסיף קרם טרטר. לא חובה.
 
מקציפים עד קבלת קרם רך.
 
מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך הקצפה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

54 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת