00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק סלק ודלעת

11/01/2013

מרק סלק ודלעת

 מרק סלק ודלעת ,מרק נוסף ממשפחת מרקי הבורשט הקיימים בשלל גרסאות  כשהחוט

המקשר בין כולם הוא כמובן הסלק . מרק נהדר מהמטבח המזרח אירופאי והפעם בגרסה

נטולת הבשר .סלק ,דלעת ,ירקות שורש ועשבי תיבול ויש לנו מרק נהדר בצבע וטעם .

 

 מרכיבים

2 בצלים בינונים

4-5 שיני שום קצוצות דק

4 גבעולי סלרי קצוצים

6  גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות

4  סלק קלופים ומגורדים ( השתמשתי בסלק מבושל באריזת ואקום )

חתיכה גדולה של דלעת חתוכה לקוביות

3-4 עגבניות בשלות ומגורדות

צרור עלי פטרוזיליה קצוצה דק

עלי סלרי שלמים

שורש סלרי קצוץ לקוביות

מלח , פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כמון

100 גר` רסק עגבניות

1 כף קמח

2 כפות אבקת מרק עוף – לא חובה

10-12 כוסות מים

 

הכנה

לטגן את הבצל במעט שמן , להוסיף את שורש וגבעולי הסלרי הקצוצים . לערבב ולהמשיך

לטגן עד שהבצל נעשה שקוף . להוסיף את שיני השום הקצוצות ולבחוש היטב .

להוסיף את כף הקמח ולערבב בתוספת מעט מים .

להוסיף את הסלק המגורד ,העגבניות המגורדות ,רסק העגבניות  , קוביות הדלעת והגזרים .

לצקת את המים ולהביא לרתיחה . לאחר הרתיחה להעביר לאש נמוכה ,להוסיף את

הפטרוזיליה הקצוצה ,עלי הסלרי השלמים ,אבקת מרק העוף ולתבל בנדיבות  .

לבשל כשעה וחצי על  אש נמוכה .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת