00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

פפריקש צ`ירקה

 
מכיוון שעוף הוא המרכיב העיקרי בארוחות שלנו (בעיקר מכל מיני סיבות רפואיות כאלה ואחרות), אני נמצאת בחיפוש מתמיד אחרי דרכים חדשות להכין עוף, במיוחד לסופי שבוע, וכך לפני כמה שבועות נפלתי על כתבה ב-YNET על אוכל הונגרי, או זה אוכל שאני אוהבת , שגדלתי עליו בבית, מה יכול להיות רע?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4196725,00.html
כל המרכיבים היו במקרר ואני ניגשתי מיד למלאכה.
יצא טעים טעים.
אצל אמא שלי לא ערבבו חלב עם בשר ולכן הפפריקש שלה היה בלי שמנת, אבל האמת שהשמנת מעדנת את זה מאד ונותנת להכל טעם קטיפתי נהדר.
התוספת של הנוקרלי היתה מתבקשת, הם התבשלו כמה דקות בתוך הרוטב הסמיך ויצאו טעימים מאד.
 
 
 
מרכיבי המנה: בצל, פלפל, עגבניות, פפריקה מתוקה וחריפה, ציר עוף
 
 
 
מתחילים בטיגון הבצל על אש נמוכה עד שהוא מזהיב ומתרכך. מוסיפים לו את הפלפלים ומטגנים יחד עוד כ-10 דקות.
 
 
 
מזיזים את המחבת מהאש, מוסיפים את הפפריקות, מערבבים ומחזירים לאש.
 
 
 
מוסיפים את העוף, סוגרים מכל הצדדים, מוסיפים את העגבניות וציר העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
 
 
 
מוציאים את העוף מהמחבת, טוחנים את תכולת המחבת בבלנדר ידני לרוטב חלק.
אפשר להחזיר את העוף לסיר ולהמשיך מכאן כמו שזה, פשוט לבשל עוד כמה דקות את העוף ברוטב ולהגיש.
או אפשר לערבב את השמנת והקמח, לעשות השוואת טמפ` עם הרוטב, להחזיר הכל למחבת, לערבב, להחזיר את העוף, לבשל הכל יחד כמה רגעים ולהגיש.
 
 
 
אני בחרתי להגיש את המנה עם נוקרלי, ולכן בשלב שהעוף חזר למחבת הוספתי גם את הנוקרלי למחבת ובישלתי הכל יחד עוד כ-10 דקות, והגשתי.
 
פפריקש צ`ירקה
 
המצרכים:
4 כרעיים מחולקות (השתמשתי רק ב-3)
3 כפות שמן
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
2 כוסות ציר עוף
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה (פה תוסיפו או תגרעו לפי כמה שאוהבים אצלכם חריף)
מלח
פלפל שחור גרוס גס
 
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות קמח
 
הכנה:
במחבת עמוקה ורחבה (סוטז) מטגנים את הבצל בשמן על להבה נמוכה, בטיגון איטי עד שהוא מזהיב ומתרכך.
 
מוסיפים את קוביות הפלפל וממשיכים לטגן הכל יחד עוד כ-10 דקות.
 
מזיזים את המחבת מהאש, מוסיפים את הפפריקות ומערבבים הכל היטב.
 
מחזירים לאש, מוסיפים את העוף, מטגנים וסוגרים אותו מכל הצדדים, מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות, ציר העוף, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין כשעה.
 
לאחר שעה מוציאים את העוף מהמחבת.
טוחנים את תכולת המחבת בבלנדר מקל.
 
בשלב זה יש 2 אופציות:
אפשר להחזיר את העוף למחבת להביא הכל שוב לרתיחה ולהגיש, על אורז, פתיתים, פסטה וכו`.
 
ואפשר גם לערבב את השמנת החמוצה עם הקמח, מוסיפים מעט מהנוזלים שטחנו במחבת להשוואת טמפרטורה, מוסיפים הכל למחבת, מערבבים עד שהכל מתאחד והרוטב הופך לורוד וסמיך.
מחזירים את העוף למחבת ומבשלים עד לרתיחה.
אם מגישים עם נוקרלי, מוסיפים אותם למחבת בשלב הזה ומבשלים הכל יחד כ-10 דקות.
 
ולמי שמעונין להכין את הנוקרלי הנה הקישור למתכון שלי
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1872103
 
בתאבון
 
וזו המנה שלי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת