00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק עדשים כתומות ודלעת

עדשים כתומות ודלעת

 

אז נכון שעונת המרקים כבר נפתחה אצלנו ונכון שהיו סימנים ברורים שהסתיו הגיע אבל מזג האוויר

המתעתע לא ישנה את דעתי והיום בא לי בטירוף מרק חם . מרק עדשים כתומות עם דלעת , מרק

מעודן  ,מרקם נהדר כשטעמי העדשים והדלעת מורגשים היטב .

 

חומרים

 

500 גר' עדשים כתומות

 

2 בצלים

 

5-6 גבעולי סלרי

 

6 גזרים

 

דלעת – חתיכה מכובדת


צרור פטרוזיליה

 

מלח

 

פלפל שחור

 

כמון

 

כורכום

 

2 כפות אבקת מרק עוף – לא חובה

 

10 כוסות מים

 

 

 

הכנה

 לשטוף את העדשים במי ברז ולסנן . לטגן את הבצל שקצצנו בשמן , להוסיף את הגזר שחתכנו לקוביות

קטנות או פרוסות .להוסיף את גבעולי הסלרי שקצצנו דק . לערבב את המרכיבים עד שהבצל נעשה שקוף .

להוסיף כמחצית מכמות המים , להוסיף  את העדשים השטופות וקוביות הדלעת שחתכנו לקוביות קטנות .

להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולצקת את יתרת כמות המים .

להביא לרתיחה , להוריד לאש נמוכה ולתבל בנדיבות כולל אבקת המרק ( לא חובה ).

לבשל כשעה על אש נמוכה .

העדשים הכתומות מתפרקות לחלוטין בבישול ויוצרות מרקם סמיך ונהדר ,מי שרוצה לעדן את המרקם

מוזמן לטחון את המרק עם מעבד מזון ידני .

אולי עכשיו יגיע החורף

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת